Kuidas peletada kiiresti halba hingeõhku, kui nätsu pole käepärast

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kes meist poleks vahel suheldes enda ehmatuseks tundnud, et pigem tuleks suu kinni hoida? Isegi kui sa hoiad eemale küüslaugust ja napsist, võib siiski juhtuda, et hingeõhk muutub õhtu jooksul eemalepeletavaks. Tavaliselt aitab hädast välja näts või pastill, kuid alati pole need käest võtta.

Selleks, et paha lõhn neutraliseerida, peaks välja selgitama, mis seda põhjustab. Enamasti on selles süüdi bakterid, mis nagunii suhu satuvad. Kõige kergemini saab neist lahti hambapesuga. Paljud unustavad seejuures ära, et pesta võiks ka igemeid ja keelt, kuhu paha lõhna tekitavad bakterid meelsasti kinnituvad. Kui halb hingeõhk on sinu jaoks pidev probleem, siis proovi enne arsti juurde pöördumist kasutada keelekaabitsat, et suuhügieen oleks parimal tasemel, kirjutab Greatist.

Ootamatus olukorras on aga hea teada, et hingeõhku annab parandada ka teiste vahenditega.

Vesi

Hädaolukorras tuleb appi ka klaasike vett. Bakterid eritavad suus halba lõhna gaasi tõttu. Sülg aitab gaasi eritumist vältida, mistõttu tasub hoolt kanda, et suu ei jääks kuivaks. Mida kuivem suu on, seda rohkem gaasi eritub. Kanna hoolt selle eest, et sa jooksid alati piisavalt vett.

Porgand või seller

Järgmine kord, kui oled seltskonnas ja tunned end hingeõhu tõttu ebamugavalt, pista suhu mõni krõmps köögivili. Vesised viljad nagu porgand ja seller toimivad pea sama tõhusalt kui hambahari ja aitavad hammaste küljest maha hõõruda sinna paha lõhna tekitama jäänud toidujäänused. Suurim kasu neist on muidugi taas süljeerituse suurendamises, sest nagu öeldud, on parim hingeõhu värskendaja sinu oma sülg.

Tee

Tee aitab esiteks janu kustutada ja suud niisutada, kuid see võib ka hingeõhu paremaks teha. Mustas ja rohelises tees on polüfenoole, mis aitavad takistada halba hingeõhku põhjustavate bakterite kasvu.

Õunad

Enne järgmisele koosolekule minemist söö üks mahlane õun. Õuntes on oksüdeeritud polüfenoole, mis aitavad neutraliseerida bakterite tekitatud paha lõhna. Õuna krõmpsuv tekstuur aitab ka hambaid puhastada.

Kohv

Kohv aitab halva hingeõhu vastu vaid mustalt. Tel Avivi Ülikooli teadlased avastasid, et tavaline must kohv aitab halba hingeõhku peatada, kuid sinna lisatud piim või koor tekitavad seda hoopis juurde.

Petersell

Petersell on väärt abimees juhul, kui oled söönud küüslauku. Jäta see fakt meelde, et järgmisel korral restoranis pärast einestamist ka maitseroheline põske pista.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles