15 märki, et sa ei armasta end piisavalt

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Elu on liiga lühike selleks, et pidevalt muretseda ja mõelda, mida teised sinust arvavad. Kui sa ise ei armasta end piisavalt, siis ei saa ka teised seda teha. Enesearmastus muudab eesmärkide täitmise palju kergemaks ja elu ilusamaks.

Lifehack tõi välja märgid, mis viitavad sellele, et sa ei armasta end piisavalt ja peaksid oma suhtumist muutma.

1. Sa ei tunne, et saaksid olla see, kes sa tegelikult oled

Sa ei usu, et teised tahaksid sinu tõelist palet näha. Sa oled harjunud teiste ees teesklema, sest usud, et nii on nad sinuga rahul. Sa üritad alati olla see, keda sa arvad, et teised tahaksid sinus näha.

2. Sa ei tunne, et saaksid oma ideid vabalt väljendada

Miski hoiab sind tagasi ega lase sul väljendada oma mõtteid nii, nagu sa tahaksid. Mingi väike hääleke ütleb sulle, et sinu ideed pole piisavalt head ja et teiste mõtted on alati mingil määral paremad. Sa pead endale kinnitama, et sinu ideed on samuti väärtuslikud ja et inimesed tahavad kuulda, mida sul on öelda.

3. Sa ei veeda iseendaga kvaliteetaega

Kui sa oled üksi, siis sa ei naudi iseenda seltskonda. See aeg, mille sa veedad iseendaga, pole sinu jaoks kvaliteetaeg. Sa tunned end ebamugavalt. Sa pead õppima, kuidas enda seltskonda nautida ja rohkem väärtustada.

4. Sa pole oma tugevuste osas iseenda vastu aus

Igal inimesel on teatud tugevused ja head omadused, mida tuleks ka vastavalt väärtustada. Sageli kinnitame aga endale, et need pole meie jaoks piisavalt olulised.

5. Sa pole enda sisemise mina vastu aus

Sa ei näe oma sisemist enesekindlust kui ilusat asja, mille eest tuleks hoolt kanda. Sa pead õppima, et kui sa oled iseenda vastu aus, siis sinu tõeline mina paistab paremini välja ja mõjutab kõiki teisi, kes on sinu ümber.

6. Sa ei hellita ennast

Sa ei usu, et oleksid hellitusi väärt. Sa võid teisi kinkidega üle külvata, aga enda soovid ja vajadused lükkad sa alati tagaplaanile. Sa peaksid rohkem käima kohtades, mis sulle meeldivad ja tegema asju, mis teevad sind tõeliselt õnnelikuks.

7. Sa ei hoolitse enda eest piisavalt

Sa ei käi näiteks massaažis, kuigi tead, et naudiksid seda väga. Sa usud, et raha tuleks kulutada praktilisemalt, näiteks asjadele, mida kodus on vaja. Peaksid endale sisendama, et oma välimuse eest hoolitsemine aitab sinu sisemist akut laadida ja muudab seda, kuidas sa iseennast näed.

8. Sa ei anna iseendale positiivset tagasisidet

Isegi, kui sa teed midagi hästi või kui sind saadab tööl edu, siis sa ei kiida end selle eest. Sa vaatad edukatest hetkedest üle ega usu, et sa oleksid positiivset tagasisidet väärt.

9. Sa ei tunne uhkust oma välimuse üle

Sa ei ole oma välimuse üle uhke. Pigem tõmbud endasse ja eelistaksid seda, et teised ei paneks sind tähele.

10. Sa ei tunne uhkust oma intellektuaalsete oskuste pärast

Kuigi sa oled tark ja andekas, ei usu sa seda ise. Sa mõtled alati, et teised teavad sinust rohkem ja sa ei usu, et oleksid sama tark kui sind ümbritsevad inimesed.

11. Sa ei oska hinnata seda, milleks sa oled võimeline

Sa teed oma pere ja sõprade heaks väga palju. Sa aitad neid rohkem, kui ise märkad. Sa ei tunnusta end piisavalt selle eest, et sa mõjutad teisi väga positiivselt.

12. Sa ei julge teiste juuresolekul oma arvamust avaldada

Sul on maailmas toimuva kohta oma arvamus, kuid sa ei usu, et keegi tahaks sinu seisukohta kuulda. Sa tahaksid oma suud rohkem lahti teha, ent sulle tundub, et sul pole piisavalt teadmisi ja sinu arvamused pole tõsiselt võetavad. Kardad, et sinu arvamus võib teistele tunduda lapsikuna.

13. Sa pole rahul sellega, millise mulje sa jätad

Sa ei usu, et sinust jääks teistele hea mulje ja sa kahtled selles, et keegi võiks kunagi sind või su teadmisi imetleda. Sa tahaksid alati hea esmamulje jätta, kuid sa ise ei usu sellesse. Sul oleks vaja veidi rohkem enesekindlust.

14. Sa ei saa lähedastele oma muresid kurta

Sa ei julge oma hirmudest ja ebakindlustest teistele rääkida, sest sa tunned piinlikkust. Kardad, et nad võivad arvata, et su tunded pole arutamist väärt. Tahaksid väga jagada oma saladusi ja mõtteid nendega, kes on sinu jaoks tähtsad, aga sulgud pigem endasse. Sa ei taha lähedastele koormaks olla.

15. Sa ei saa üksi olles rõõmu tunda

Kui sa oled üksi, kerkivad kõik sinu hirmud ja ebakindlused pinnale. Sa pole iseendaga rahul ja sa otsid alati midagi, mis su mõtted mujale viiks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles