Ajakirja Elustiil nädala soovitused 19.-25. märts

Heili Klandorf
, Postimees Elustiili juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Botaanikaaed pikendab orhideenäituse lahtiolekut kuni õite langemiseni, märtsi lõpuni. Fotol selle aasta täht - Epidendrum medusae.
Tallinna Botaanikaaed pikendab orhideenäituse lahtiolekut kuni õite langemiseni, märtsi lõpuni. Fotol selle aasta täht - Epidendrum medusae. Foto: Tallinna botaanikaaed

Mida põnevat teha sel nädalavahetusel ja eeloleval nädalal? Nädalavahetusel tervita kevadet, külasta kassinäitust Tallinna lauluväljakul või mine Tallinna Botaanikaaeda orhideede näitusele, see jääb avatuks märtsi lõpuni. Märtsi lõpuni tiirutab ka laulja Taavi Peterson mööda Eestit kontserdiga "Leia mu laulus Lennon".

TERE, KEVAD!

Tahad teada, kas sel aastal tuleb kevad teisiti? Pühapäeval, 20. märtsil pakub Kodulinna maja ammuse kena kombe kohaselt võimalust varahommikust peale kevadega kaasa kõndida. Kell 6.30 saab teda koos kooride, orkestrite ja karjasepasunatega tervitada Tallinnas Musumäel, päeva jooksul nautida eriliste programmidega botaanikaaias, loomaaias, loodusmuuseumis, vanalinna tornides ja mujal, ning ühiselt saadetakse selle aasta esimene kevadpäike looja kell 18.30 Toompeal. Ära siis unusta, et kevad ootab kõiki oma sõpru!

LILLENÄITUS

Kes veel ei ole jõudnud Tallinna Botaanikaaeda orhideesid imetlema, sel nüüd on selleks veel viimane võimalus. Armastuse ja ilu lilled on nii vastupidavad ja vapustava väljanägemisega, et botaanikaaed pikendab orhideenäituse lahtiolekut kuni õite langemiseni, märtsi lõpuni. Igal aastal rõõmustatakse näituse külastajaid orhideedega, mida ei ole varem Eestis avalikult näidatud. Selle aasta üllataja on Epidendrum medusae, kelle eksootilised õied pakuvad tõelist silmailu. Tallinna botaanikaaia kasvuhooned on avatud iga päev kella 11–16.

NÄITUS

Cornish Rex, Devon Rex, Jaapani bobtail, maine coon, manxid ... võõrapärased nimed küll, aga ühisnimetajaks on kõigil kass. Täna ja homme võtab Tallinna lauluväljakul rahvusvahelisel kassinäitusel omavahel mõõtu sadakond nurrmootorit kodu- ja välismaalt, kodukasside kategoorias löövad kaasa ka kiisud, kes alles otsivad oma kodu. Vahest nurrub just sinu kodus pärast nädalavahetust üks värske võitja!

KONTSERT

Meile meeldib Taavi Peterson. Taavi Petersonile meeldib John Lennon. Et jagada seda meeldimist meiega, astub ta kuni kuu lõpuni Eesti eri paigus üles kontserdiga «Leia mu laulus Lennon», mis keskendub suures jaos kuulsaima biitli John Lennoni loomingule pärast biitlite laialiminekut. Varalahkunud Lennoni soolokarjääri laulud on praegu igati omal kohal, manitsedes rahvaid ühtsusele, sallivusele ja rahule. Kontserdil kõlavad võimekas vokaal, laia kõlaga 12-keelne kitarr ja ühed kaunimad palad, mis iial loodud, sealhulgas surematu «Imagine». Tule kontserdile ja leia Taavi laulus John Lennon!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles