Kümme viisi, kuidas muuta hommikud paremaks

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pressens Bild / Scanpix

Sa ärkad hilja, riietud rabinal ning tormad tööle. Terve päev läheb samas vaimus: tööl on kiire, kuidagi ei saa asjadega järjele ... Kui sa ärkad vaid natukene varem ning võtad hommikul teadlikult aega, et end häälestada, tuleb su päev kordi parem. Proovi juba homme!

Siin on kümme hommikust tegevust, mis annavad su päevale rõõmsama tooni.

  1. Mediteeri. Kui sa alustad oma päeva mediteerimise või teadliku hingamisega, algab su päev rahulikult ja lõõgastunult. Ära haara oma telefoni järele, et logida Facebooki või lugeda kirju, võta endale paar minutit, et päeva algust nautida, õpetab Bright Side.
  2. Keskendu tänulikkusele. Selle asemel, et peast läbi lasta, kui kiire on eesootav päev, mõtle parem kõigele, mille eest sa tänulik oled. Tänutunne kandub nii läbi terve päeva ja tõenäoliselt märkad sa ka muul ajal rohkem pisiasju, mille eest tänulik olla.
  3. Pane paika päeva eesmärgid. Säti igaks päevaks kolm eesmärki, mida sa tahad saavutada, ning muuda need prioriteetideks. See võib olla midagi lihtsat: jõuda toidupoodi, lõpetada tööprojekt. Kui sul on seatud eesmärgid, oled sa tõenäolisemalt produktiivne.
  4. Joo vett. Su keha on ärgates dehüdreerunud, nii et muuda klaasi vee joomine osaks rutiinist. Ära unusta ka päeva jooksul piisavalt vett tarbimast. Sa tunned end paremini, ei ole nii näljane ning väldid peavalusid.
  5. Venita. Kui sul pole aega hommikul trenni teha, proovi vähemalt ringutada ja venitadagi. Nii paraneb su vereringe, sa oled painduvam, vähendad stressi ja parandad kehahoiakut.
  6. Kuula muusikat. Pane käima muusika, mille saatel on mõnus end tantsides päevaks valmis sättida. Rõõmsad helid aitavad parandada tuju ning laadivad sind positiivse energiaga.
  7. Naerata. Kui sa lähed hambaid pesema, vaata endale peeglis otsa ja naerata iseendale. See parandab su meeleolu, isegi kui alguses pead end naeratama sundima.
  8. Korista enda järelt. Kui sul on harjumus kodust välja joosta, nii et hommikusööginõud jäävad laiali ning pooled riided on kapist välja loobitud, siis võta plaani enda järelt koristamine. See võtab vaid mõned minutid ja sa lahkud kodust rahuliku südamega.
  9. Tee kõige keerulisem ülesanne esimesena. Kui sul on paika pandud nimekiri asjadest, mille sa pead ära tegema, võta esmajärjekorras ette keerulisemad ülesanded. Nii oled sa rõõmsam ja vähem närvilisem.
  10. Jäta aega iseendale. Kui sul on tihe graafik, kirjuta sinna sisse hetked iseendale. Olgu selleks jalutuskäik lõuna ajal või väike paus kohvikus enne tööpäeva algust – paar minutit iseendale aitavad sul kergemini päevakohustustega hakkama saada. Uuringud on ka näidanud, et naised võtavad vähem aega iseendale kui mehed – seega tee seda julgelt!
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles