Uuring: naised peaksid tihemini meestele lähenema

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud usuvad, et mehed on need, kes peaksid tegema esimese sammu, kui nad tunnevad naise vastu huvi. Ent tundub, et nüüdisaegsete vallaliste seas on see muutumas, vähemalt nii tõestas OkCupidi kasutajate seas läbi viidud uuring.

Kõigepealt mõned faktid: OkCupidi kasutajate seas on rohkem mehi kui naisi (1,5 meest iga naise kohta) ja heteroseksuaalsed mehed saadavad tihemini ise esimese sõnumi kui heteroseksuaalsed naised, vahendab Psychology Today.

Esiteks võib tekkida küsimus, miks mõned naised julgevad esimese sammu teha ja mõned mitte ning kas need, kes selle sammu teevad, on ka edukad? OkCupidi eksperdid leidsid midagi üsna huvitavat: tavaliselt saadetakse esimene sõnum neile inimestele, keda peetakse endast atraktiivsemaks. Seda teevad nii naised kui mehed, kuid mehed on naistest mõnevõrra julgemad: nad kirjutavad sageli neile naistele, kes on selgelt «nende kategooriast väljas». 

Miks ei julge paljud naised ise esimest sammu teha? Need naised, kes seda teevad, on vestluse alustamises üsna edukad. OkCupidi eksperdid täheldasid, et erinevalt naistest, vastavad mehed peaaegu alati kõigile esimestele sõnumitele, mis nad saavad. Mehed vastavad kirjadele 2,5 korda suurema tõenäosusega kui naised. Seetõttu on väga oluline, et just naised teeksid esimese sammu, sest nad on selles lihtsalt edukamad kui mehed.

Vähemalt tutvumisportaalides vastab tõele see, et kui naised oleksid veidi julgemad, suureneks tõenäosus, et nad leiavad õige kaaslase. Kui naine leiab mehe, kes on tema hinnangul temast atraktiivsem ja võtab temaga ühendust, siis ta saab sellelt mehelt tõenäolisemalt vastuse kui mees, kes käituks samamoodi mõne naise suhtes. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles