Nike trennipäeva tipphetked – raju avapauk, sportlik kaklus ja TRX

Kristina Herodes
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kalev Lilleorg

Sel pühapäeval polnud ühelgi Tallinna trennitšikil aega hommikuks pannkooke pugida – tuli kihutada Saku Suurhallis toimuvale My Fitnessi korraldatavale hiiglaslikule spordipeole Nike Training Day. Ja kuidas sa ikka keksid, kui kook kurgus kaasa kargab? Smuuti sisse ja gaas põhja!

Foto: Sander Ilvest

Juba kaugelt oli näha, et spordivaenulikkuse all Tallinna rahvas just ei kannata – Saku Suurhalli piiras meeletu armee heas vormis kodanikke, spordikotid võitlusvalmilt seljas ning see rahvamass oli täiesti võrdväärne mõne kuumema maailmanime rokk-kontsertiga. Maailmaklassi vendi muidugi sel korral ka pakuti – kohal olid superstaaride tippvormi taga seisvad Rory Knight ja Faisal Abdallah ning hetke kuumima paaristreeningu Tauff tiim Madeleine Fernandez ja Usama Aziz. Ning My Fitnessi säravamad tähed ei jäänud laval selles auväärt spordikambas ka grammigi nõrgemaks.

Foto: NTD osalejad

Kel oli õnnestunud end korralduslikust pudelikaelast edukalt läbi pressida ja platsile pääseda said kohe tõelise, sõna otseses mõttes raju energialaksu – Sandra Raju tõmbas sekundiga viimase kui osaleja suu naerule, pulsi lakke, vere keema ja kehakeemia endorfiine täis. Pole kerge tulla esimesena lavale, täiesti jaheda rahvahulga ette ja see hetkega kuumaks kütta. Vaatan neid Eesti elurõõmust särtsuvaid treenereid, reibast seltskonda saalis – kohe kuidagi ei saa pihta, kust on päris legendid jahedatest eestlastest ja pidudest, mis ei saagi vedama… Spordiseltskonna kohta see päris kindlasti ei kehti!

Foto: NTD osalejad

Tauff treening, mida vedas koloriitne treeneritepaar Tauff tiim Madeleine Fernandez ja Usama Aziz, pakkus vähemalt minule täiesti uut trennielamust. Mingi leebe kõrvale-kokku ja kaunis puusanõks trenn see pole, tõsine karm kaklemine. Aga uskumatult lõbus, ehedalt adrenaliini tekitav ja koormuse skaalas mõõdetuna ka väga tõhus treening, mis ühendab cardio ja jõuharjutused. Tegevus toimub paaris, poksikindad käes ja mida hasartsemalt ja hulljulgemalt asja kallale asuda, seda suurem on ka treeningu kasutegur. Eks mul vedas ka – sain tiimikaaslaseks tõelise profi, MyFitnessi treener Mihkel Vabrit innustas veel omakorda, nii et polnud aega hingegi tõmmata.

Foto: Sander Ilvest
„Kui tahad, siis sõima mind! Või nuta, kui tahad, aga teed!“

Ühine joon kõigi kaugelt tulnud staaride juures oli positiivne halastamatus – kui teha trenni, siis täie rauaga! Ei mingit hellitamist. «Kui tahad, siis sõima mind! Või nuta, kui tahad, aga teed!» hõikas TRXi kunn Rory Knight. TRX-treening, kus lihasharjutusi sooritatakse spetsiaalsete rihmadega, oma keharaskust kasutades, on siingi juba tohutult populaarsust võitnud ja pole ka ime – korsetilihaseid tuleb pingutada pidevalt ja vastutasuks joonistuvad uskumatult kiiresti välja ka ulmeliselt uhked kõhulihased. Rory juhendatuna oli sama tund lihtsalt kordi karmim ja pausideta. Superstaar-treener ise oli muidugi oma ameti elav eeskuju – sellist venda oleks anatoomiatunnis hea õppematerjalina kasutada – iga lihas viimseni kaunilt näha ja ideaalselt trimmis, rasva ei paistnud kusagilt grammigi.

Foto: Kalev Lilleorg

FOTO: KALEV LILLEORG

Täpselt samast puust oli voolitud Faisal Abdalla. Tõhusa treeningu võtmekomponendid on aga liikumise kõrval ka kirg ja huumor – sedagi demonstreerisid maailmanimed väga veenvalt ja kõigi osalejate tujutõstval moel.

Trennid toimusid neljas saalis korraga, spinnisaalist ilmus samuti õnnest õhetavaid osalejaid kergelt tudisevatel jalgadel, kes jagasid innustunult muljeid Soome treeneri Timo Niemi kaasahaaravast juhendamisest, mis sundis endast kõik välja panema.

Mitmekülgsest trennipühapäevast ei puudunud ka tantsulised tunnid, jooga ja step. Balletone oli paljudele uus kogemus. See õrn hõljumine varvastel, graatsiliste kätega, tundub eemalt palju lihtsam, kui see tegelikult on. Kadri Carrico ja Mariann Kilgiga sai seda kõike omal nahal proovida. Olles balletiga varem kokku puutunud ma muidugi teadsin, milline salakaval õlalihase töö saadab käte positsioone ja kui füüsilised on tegelikult grand plie’d. Nii et neile, keda maskuliinse alatooniga trennid ei köida, on täiesti olemas haldjalik lehvitamine ühes staatilise lihastööga.

Foto: NTD osalejad

Suur trennipäev ühendab korraliku koormuse, seltskonnaürituse ja kõrgendatud peomeeleolu – suur hulk heas vormis rõõmsaid inimesi innustab üksteist vastastikku ja uued sõprussuhted tekivad ka justkui muuseas siin ja seal. Ühe päevaga otsekohe vormi muidugi ei saa, küll aga saab hulgaliselt ideid, kuidas trenni alustada, jätkata või mitmekesisemaks muuta.

Rohkem terveid ja rõõmsaid inimesi Eestis – nii lihtne on tegelikult kõigi nende liikumist propageerivate innustusürituste mõte. «Kui inimesed on õnnelikud, neil silmad säravad – see ongi põhiline!» ütles My Fitnessi treener ja ürituste juht Rein Kahro.

Foto: Sander Ilvest

FOTOD: SANDER ILVEST

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles