Kes teenivad internetis paremini: naised või mehed?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pole mingi saladus, et naistele makstakse vähem palka kui meestele. USA statistika järgi saab naine 78 senti iga dollari kohta, mille teenib mees sama töö eest. Kuidas on lood aga internetis, kus inimestel on kergem oma sugu varjata? Kes teenib seal rohkem?

Hoolimata sellest, et internetis ei pea inimene oma sugu paljastama, selgus värskest uurimusest, et naissoost müüjatele maksti eBays kauba eest 80 senti iga dollari kohta, mis maksti meessoost müüjale sama toote eest, kirjutab Brit.co.

Teadlased otsisid välja 420 kõige populaarsemat toodet, mida eBay keskkonnas müüdi. Selgus, et kui tegemist oli kasutatud tootega, polnud hinnavahe kuigi märgatav: naissoost müüjatele maksti kõigest kolm protsenti vähem kui meestele. 

Uute toodete puhul oli vahe aga märkimisväärne. Nagu eelpool mainitud, teenisid naised 80 senti iga dollari kohta, mis maksti meessoost müüjatele sama kauba eest. Teadlased kahtlustasid, et ehk võib hinnavahe tuleneda sellest, kuidas naised ja mehed toodet kirjeldasid. Sellest ajendatult analüüsiti pealkirju ja tootekirjeldusi, otsides positiivseid ja negatiivseid võtmesõnu. Kuigi selgus, et naiste ja meeste kirjeldustel on erinev emotsioon, ei selgitanud see siiski hinnavahet. 

Antud uuring teeb meele mõruks ilmselt nii mõnelgi meist, sest tuletab meelde, et ka internetis valitseb karjuv ebaõiglus. Õnneks on sellest hakatud üha rohkem rääkima ja loodetavasti saab see oluline probleem teenitult tähelepanu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles