Pulmapäeva lilleilu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaunis pastelsetes toonides pruudikimp.
Kaunis pastelsetes toonides pruudikimp. Foto: Annika Metsla/Annililled

Kaunid lilled muudavad iga pulmapäeva veel kaunimaks. Ometi on juhtunud sedagi, et pruutpaar avastab pulmapäeva hommikul, et pruudikimbu tellimine on sootuks ununenud. Õnneks on see üksik juhus, mida lillesalongi Annililled juhataja Kaire Kelder muigega meenutab. Ta annab nõu, kuidas võiks sündida elu ilusaim lillekimp.

Kui varakult enne pulmi peaks noorpaar pruudikimbu peale mõtlema hakkama?

Kindlasti tuleks pruudikimbu tellimus esitada paar nädalat enne pulmi. Põhjuseks kas või see, et sageli soovitakse pruudikimp valmistada erilisematest lilledest, mille hankimine välismaalt võtab aega. Meil siin Eestis dikteerib ju loodus ja kõiki lillesorte pole näiteks südatalvel kohapealt saada. Kui aga mõte on küps ja pruutpaaril eelistused teada, võiks meie poole pöörduda veelgi varem – üks mure seoses pulmadega jälle vähem!

Kas pruudid tulevad teie juurde enamasti kindla sooviga või pigem küsivad nõu?

Nii ja naa. Enamasti on pruutpaaril ikka mingi nägemus, mis neile meeldib ja millest lähtuda. Sageli võetakse kaasa ka pilt kimbust, mis on kusagil silma jäänud, või on pruudil oma lemmiklill, millest ta kimpu sooviks. Harvad pole ka need juhtumid, kui pruudikimbu dikteerib pruutpaarile erilise tähendusega lillesort, pruutkleit või detailideni läbimõeldud pulmapidu.

Mis on need asjad kogu pulma, kleidi jms juures, mida võiks arvestada pruudikimbule mõeldes?

Ikka küsime, et milline kleit – mis värvi, mis stiilis – tuleb, sest siis oskame paremini soovitada ka sobivat kimpu. Näiteks kui kleit on pigem väljakutsuv, tasuks valida tagasihoidlikum kimp, muidu võib juhtuda, et kimp ja kleit hakkavad omavahel konkureerima või kimp koguni varastab pruudilt kogu tähelepanu.

Millised lilled peavad pulmapäeva kenasti vastu ja millised ei püsi pikalt?

See polegi enam oluline küsimus, sest lilleäri on üha arenenud ning tänapäevased tehnikad ja vahendid aitavad ükskõik mis lillel kenasti ka kõige pöörasema pulmapäeva vastu pidada.

Millised lilled määrivad, ei lõhna meeldivalt, võivad tekitada tugevat allergiat või ärritust ehk millistest lilledest pruudikimbus tasuks hoiduda?

Pruut peaks saama oma elu ilusaima kimbu just nendest lilledest, mis talle meeldivad. Kui selleks on näiteks tugeva lõhnaga liilia, siis teeme imeilusa liiliakimbu.

Lilled ei määri, kui need on korralikult puhastatud. Küll ei saa floristid vastutada allergia või ärrituse eest, igaüks peab ikka ise teadma, mis lilled tema organismiga kokku ei sobi.

Kas muud lillekaunistused pulmas võiks pulmakimbuga kokku sobida?

Loomulikult on imeilus, kui kogu pulma lilled on ühes tonaalsuses – kõik sobivad omavahel ja silmal on ilus vaadata, kuidas dekoratsioonidest moodustub tervik. Samas arvan, et pruudikimp ja peigmehe rinnakaunistus võivad muudest lillekaunistustest vabalt erineda.

Milliste lillekaunistuste peale võiks pruutpaar pulmi kavandades veel mõelda?

Lisaks pruudikimbule ja peigmehe rinnakaunistusele on tõesti veel terve hulk kohti, kuhu võib lilli lisada. Juhul kui pruutpaaril on ka pruutneitsid ja peiupoisid, siis nende kimbud ja rinnakaunistused on samuti teema.

Mõnikord soovib pruut oma kimpu endale hoida ja tellib teise, samaaldse kimbu või pruutkimbuga sobiva pärja pulmas mahamängimiseks.

Kindlasti muudab lilleseade kaunimaks ka registreerimistseremoonia laua, pulmaauto, pulmalaua või -lauad. Palju oleneb muidugi ka peokohast ja sellest, kui tähtsad lilled üldiselt pruutpaarile on. Eks pruutpaariga kohtudes ja arutades leiame selle õige lahenduse ja tasakaalu.

Milline on olnud kõige pöörasem pulmade lilleseade idee, millega on teie poole pöördutud?

Praegu meenub mulle kaks autokaunistust. Esimesel juhul soovis pruutpaar suurt lilledest krooni autokatusele ja teine nägi ette lilledest tiibu pulmaauto külgedel.

Mis on ligikaudne summa, millega pruudikimbu puhul arvestama peaks?

Pruudikimbu hind oleneb enamasti selle keerukusest, lillede sordist ja hulgast. Hinnad algavad ehk 40 eurost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles