Kuus märki, et sa oled muutumas mürgiseks inimeseks

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kui oma käitumisele ja tunnetele mitte tähelepanu pöörata, võib kergelt juhtuda, et me muutume kellekski, kes me tegelikult olla ei taha. Kuidas ära tunda, et sinust on saamas mürgine inimene?

1. Sa keskendud alati ainult iseendale. Enda eest on väga oluline hoolt kanda, teab Higher Perspective. Sa pead enda keha ja vaimu vastu hea olema. Aga kui ühel hetkel keerleb kõik vaid sinu enda heaolu ümber ning sa eeldad, et iga su soov peaks saama täidetud, on see märgiks, et sa oled muutumas toksiliseks inimeseks.

2. Miski pole kunagi sinu süü. Alati on keegi, keda sinu enda ilmselge vea eest süüdistada. Pole vahet, mille üle vaieldakse või milles on probleem, sa leiad alati viisi, kuidas süü endalt kellelegi teisele veeretada.

3. Sa hädaldad lakkamatult. Vahel võib ikka kurta ja halada, see aitab sul mõtteid organiseerida ja teised saavad heita pilku sinu maailma ning pakkuda lahendusi, mille peale sa ise ehk ei tuleks. Probleem on see siis, kui sa ainult kurdad ning ei kuula ühtegi lahendust.

4. Sa klatšid. Kellelegi ei meeldi klatšimoor. Kui sa levitad kuulujutte, püüad sa tegelikult enda mainet teiste arvelt tõsta. Tegelikkuses langed sa ise seda tehes hoopis madalamale.

5. Sa oled draamakuninganna. Kõik sinu elus on üks suur dramaatiline heitlus ning ühel või teisel hetkel leiad sa end kõigiga tülitsemas. See käib paratamatult kaasas aga toksiliste inimestega.

6. Sa ei tunne end enam ära. Ehk on teha muutusi paremuse poole?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles