Obama versus Trump: kuidas nad naistest räägivad?

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trump versus Obama
Trump versus Obama Foto: AFP / Scanpix

Donald Trump on ammu ära teeninud progressiivselt mõtlevate inimeste meelepaha, kuna on tuntuks saanud oma sageli rumalate, seksistlike ja kalkide väljaütlemistega. BuzzFeed pani kokku lõike intervjuudest, et vaadelda: kui väga Trumpi ja Ameerika praeguse presidendi Barack Obama mõtted ja väljaütlemised naiste teemadel erinevad?

Trump: «Sa langesid põlvili? /---/ See on kindlasti ilus vaatepilt – sina põlvitamas.»

Obama: «Mõte sellest, et minu tütardel pole samu võimalusi kui kellegi poegadel … See pole vastuvõetav.»

Trump: «Noh, eks me võime ju poliitiliselt korrektsed olla ja öelda, et välimus ei loe, aga välimus ilmselgelt loeb. Näiteks sul [reporteril] poleks seda tööd, kui sa poleks ilus.»

Obama: «Me kõik peame olema valjemad kui need hääled, mis ütlevad meie tüdrukutele, et nad pole piisavalt head. Et nad peavad teatud viisil välja nägema või teatud viisil käituma.»

Trump: «Teate, kes on kõigi meelest maailma üks ilusamaid kaunitare ja mina aitasin teda luua? Ivanka. Minu tütar Ivanka. Ta on kuus jalga pikk, tal on parim keha.»

Obama: «Mul on huvi, et kindlustada meie tütardele samad võimalused, mis on poistel.»

Trump: «Inimesele, kes on lame kui pesulaud, on väga raske anda [välimusele hindeks] 10 [punkti].»

Obama: «Mind kasvatas üksikema. Ma tean, mis tähendab kasvatada kaht last ja samal ajal tööl käia ning hoida elu koos ilma suurema toetuseta.»

Trump: «Nad küsisid, kuidas ma kavatsen iludusvõistlust muuta. Ma vastasin, et ma nõuan napimaid bikiine ja kõrgemaid kontsi.»

Obama: «Kui sa mängid nagu tüdruk, mängid sa nagu tõeline äss.»

Trump (kui talt küsiti, kas ta on kunagi maganud tumedanahalise naisega): «Ee … jah.»

Obama: «Kui värvilistele naistele ei anta võimalust elada vastavalt nende tõelisele potentsiaalile, kaotame me kõik, kui jääme ilma nende talendist. Me pole riigina veel nii head, kui me võiksime olla.»

Trump (vastuseks küsimusele, kas ta plaanib veel lapsi saada): «Ma arvan küll, et saan. Mulle meeldivad lapsed. Tähendab, ma ei teeks midagi, et nende eest hoolt kanda, aga ma annan raha ja naine kannab laste eest hoolt.»

Obama: «Me peame tegutsema paremini, sest naised väärivad paremat. Ja muide, kui naistel läheb hästi, läheb kõigil hästi.»

 

Trump vs. Obama: Talking About Women

Posted by BuzzFeed Trending on Tuesday, 22 March 2016
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles