Uuring: noored naised ei säästa piisavalt raha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

USAs avalikustati värske uuringu tulemused, millest selgus, et umbes 40 protsenti vallalistest naistest pole pensioni jaoks piisavalt raha kõrvale pannud.

USAs viidi läbi telefoniküsitlus, millest võttis osa enam kui 1500 tööealist ja juba pensionil olevat inimest. Küsitlusest selgus, et abielus olevatel meestel ja naistel on pensionieaks rohkem raha säästetud kui vallalistel, kirjutab Glamour.

Kõigest umbes pooled vallalistest on pensionieaks raha kõrvale pannud, abielus olevate inimeste seas oli see hulk 80 protsenti. Ent kõige hullemas seisus on vallalised naised. Nimelt selgus, et vallalistel naistel on vähem sääste kui vallalistel meestel.

Uuringu läbiviijad märkisid pressiteates, et hoolimata sellest, et naistel on pensionieas rohkem kulusid, sest naised lihtsalt elavad meestest kauem, ei säästa vallalised noored naised nii usinalt kui vallalised mehed.

Kusjuures selgus seegi, et vallalised naised on teadlikud oma puudujääkidest. Uuringu pressiteates seisab, et vallalised naised ei tunne end kuigi enesekindlalt, kui jututeemaks on majanduslik toimetulek pensionärina.

Kuna palgalõhe ei paista veel vähenevat ja kui naised ei saa partnerile toetuda, siis pole mingi ime, et vähem teenivad vallalised naised pole suutelised ka kuigi palju säästma. Uuringust paljastus ka see, et naised loodavad meestest enam pensionile ja riigipoolsele toetusele, kuid sellest hoolimata tuleks ka ise raha kõrvale panna. Mõtle kasvõi nii, et teed seda selleks, et sinu enda tulevik oleks parem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles