Välismaa ilublogijate seas levib ohtlik trend

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naised teavad, et meiginipid, mis aitavad raha säästa ja mis päriselt ka toimivad, on väga hinnaline kraam. Ent eksperdid hoiatavad, et kõiki ilunippe, mida võib internetist leida, ei tasuks omal nahal järele proovida.

Ilublogija Miriam Marroquin jagas hiljuti oma Instagrami lehel paari ilunippi, mis hakkasid internetis kiirelt levima. Nimelt õpetas naine, et tema kasutab meigi tegemiseks oma köögikappides leiduvaid toiduaineid, kirjutab Good Housekeeping.

Ühes videos näitas naine, kuidas teha matti meigipõhja maisitärklise abil. Marroquini sõnul loob maisitärklis hea põhja, millele jumestuskreem saab kenasti kinnituda. Samuti saab maisitärklise abil katta suuremaid poore, mis muidu võiksid välja paista.

Oma teise ilunipi jaoks kasutas Marroquin kakaopulbrit. Naise sõnul on kakao soodne alternatiiv kallitele puudritele. Kakao lisab põskedele piisavalt jumet ja selle abil saab meigi kenasti tehtud. 

Kuigi taolised nipid aitavad raha kokku hoida, tasuks neisse suhtuda ettevaatlikult. Marroquin väidab oma esimeses videos, et maisitärklist kasutatakse paljudes kallites meigitoodetes. See on tõesti tõsi, et mõned meigitootjad kasutavad oma toodetes ka maisitärklist, kuid seda maisitärklist on eelnevalt nahal katsetatud ja tegemist pole tavalise maisitärklisega, mida võib toidupoest leida.

Nahaarst Tiffany Crews selgitas, et maisitärklis võib tõesti jätta mulje, et see imab niiskuse hästi endasse, samas tuleb meeles pidada, et tegemist on toiduainega, milles ei pruugi olla ühtegi säilitusainet. Niiskusega kokku puutudes võivad tärklise pinnal hakata vohama bakterid. See võib juhtuda näiteks siis, kui su nägu hakkab higistama. Sel moel tekivad näole inetud vistrikud ja põletik. Crewsi sõnul kehtib sama ka kakao kohta. Lisaks sellele on oht, et maisitärklis võib esile kutsuda allergilise reaktsiooni. 

Kui need põhjused ei suutnud sind veenda, siis võta teadmiseks, et valitseb veel üks oht: enneaegne vananemine. Nii maisitärklis kui kakao sisaldavad suhkrut. Kui kehas on liiga palju suhkrut, kinnitub suhkur naharakkude külge ja hakkab neid rikkuma. Tulemuseks on see, et nahas olev kollageen on lõhutud ja nahk vananeb liiga kiiresti. Crews tunnistas, et kuigi pole põhjalikult uuritud, kuidas mõjub suhkur siis, kui seda kanda nahale, võib siiski oletada, et see kiirendab naha vananemist. 

Ekspertide soovitus on lihtne: kasutage ikkagi neid tooteid, mis on spetsiaalselt loodud näol ja nahal kasutamise jaoks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles