Kevadkoristus paaridele: kuidas suhtesse värskust tuua

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Peale aknapesu ja sahvri sorteerimise võiksite abikaasaga mõelda ka sellele, kuidas omavahelist suhtlust elavdada.

Teadlik pühendumine oma suhtele tuleb kasuks nii värsketele noorpaaridele kui kogenud kallimatele, sest kõigil võib olla midagi, mida saab parandada. Psychology Today õpetab lihtsa kontrollnimekirja abil pöörama oma kallimale rohkem tähelepanu, mis aitab suurendada lähedustunnet. 

Eesmärgid ja ootused

Leidke hetk, et rääkida omavahel elueesmärkidest ja suurematest unistustest. Vastake kordamööda sellistele küsimustele nagu «Millisena näed sa enda elu ühe aasta pärast? Viie aasta pärast? Kümne aasta pärast?» Seejärel: «Mis on sinu jaoks kõige tähtsamad prioriteedid ja eesmärgid praegusel hetkel? Edasi: «Kas sul on praegu mingeid hirme? Millised need on?» Kuulake teineteist tähelepanelikult. Ära eelda, et sa juba tead, mida ta ütleb, ja lase tal rahus rääkida. Väga võimalik, et ta üllatab sind. 

Seks ja lähedus

Märkige kalendris ära üks eriline päev, mil seks on keelatud. Sel päeval ei ole teil teatud ajani (näiteks kella 23ni) lubatud seksida. Kasutage sel päeval võimalust üksteise õrritamiseks flirtimise, ulakate sõnumite, kallistuste ja suudlustega, et teineteist üles kütta ja tekitada järgmise vahekorra ees ootusärevust. 

Katsetage «15 sekundi suudlust». Kui te näete teineteist pärast mõnda aega (näiteks pärast tööpäeva), siis suudelge 15 sekundit. Paljud paarid kiidavad, et see igapäevane rituaal aitab neil kiiresti taastada lähedustunnet, mis päeva jooksul muutub nõrgaks. 

Proovige ka 30-päevast väljakutset lähedustunde suurendamiseks. Leppige omavahel kokku, et kostitate teineteist 30 päeva järjest iga päev mingi füüsilise puudutusega - massaažiga, suudlusega, seksiga. Kui olete eriti julged, tehke seda 365 päeva järjest - kogu aasta!

Andestamine

Kui tunned, et pead oma kallima vastu mingit vana vimma, siis võta endale eesmärgiks sellest lahti saada ja talle andeks anda. Lase lahti selle pimeda viha raskest koormast. See on kingitus nii sulle endale kui ka su lähedastele. 

Enamasti on see punkt suhte kevadpuhastuse kontrollnimekirjast kõige raskem, kuid samas on see su vaimsele heaolule ka kõige tähtsam, muutes suhet tervemaks ja tugevamaks. Kui tunned, et ei oska sellest üksi läbi närida, mine räägi mõne nõustajaga. 

Hoolitse ka enda eest

Nagu öeldakse, on raske armastada kedagi teist, kui sa ei suuda armastada iseennast. Püüa enda eest rohkem hoolt kanda, mida iganes see sinu jaoks ka ei tähenda. Pööra rohkem tähelepanu enda ihulistele ja hingelistele vajadustele ning ära ole enda suhtes liiga kriitiline. 

Enese eest hoolitsemine võib väljenduda mitmel moel. Võib-olla meeldiks sulle käia massaažis või teha mingit mõnusat trenni, käia üksi jalutamas või kinos, juuksuri või kosmeetiku juures. Hellita end! Iga kord, kui oled veidi lahkem iseenda vastu, oled seda kaudselt ka kallima vastu, sest tema kõrval on tänu sellele rahulikum ja endaga rahulolevam kaaslane, kes on valmis armastust jagama ja seda vastu võtma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles