Treeni keha bikiinivormi vol 3: jalad toonusesse

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Mida naised trennist tahavad? Muidugi head enesetunnet, aga ka seda, et pepu oleks prink ja kuskilt midagi üleliigset ei ripuks. Aeg treenida strateegilisi piirkondi - tuld saavad istmik, reied, kõht ja käsivarred. Täna võtame päevakorda jalad!

Kõhulihaseharjutusi ei saa vist kunagi liiga palju. Ent võib-olla oled tähele pannud, et ülakeha koogutamisest, jalad diivani all, pole suurt tolku, kui see jääb sinu ainsaks liigutamiseks päevas, tee seda siis pealegi 100 või isegi 200 korda. Kombineeri aeroobset vastupidavustrenni (vähemalt 30 minutit päevas) ning harjutusi, mis treenivad nii südant kui ka jõudu (harki-kokku hüpped koos käte ülesviimisega, kükist üleshüpped vaheldumisi kätekõverdustega jms). Spetsiaalselt kõhulihaseid treenides vali mitmekülgseid harjutusi, mis paneksid tööle kõik kõhu osad: sirg-, põiki- ja ristlihased.

Naise keha on paraku loodud nii, et kui juba kilokesi kogunema hakkab, ladestuvad need alakehas – puusadel, jalgadel ja reitel. Sageli võtavad need kangekaelsed rasvarakud reitel ka tselluliidi kuju. Seepärast – treeni jalgu! Lihastrenn võib aidata tselluliidiefekti vähendada, eriti siis, kui sa seni pole kuigivõrd treeninud.

Harjutusteseerias on kasutatud ühekilost raskuspalli, keskmise tugevusega kummituubi ja kahekiloseid hantleid. Vali raskus vastavalt oma treenitusele. Kummituubiga harjutades jälgi, et see oleks nii lähte- kui ka lõppasendis pinges.

Tee iga harjutust 15–20 korda, venitusi hoia 20–30 sekundit.

HARJUTUS 1: 

Lähteasend: kõhuli, pea toetumas kätele, pall sirgete jalgade vahel.

HARJUTUS 2: 

Lähteasend: seis ühel jalal, teine kergelt tõstetuna kõrval, käsi hantliga toetumas reie välisküljele.

Tõsta sirget jalga.

HARJUTUS 3:

 Lähteasend: toengpõlvitus, kummituub talla all.

Siruta ja kõverda jalga.

HARJUTUS 4:

 Lähteasend: lai harkseis, käed hantlitega ees all.

Lasku sügavasse kükki.

VENITA!

 Iste, haare kõverdatud jalast.

Harjutused: Ethel Otsason, aeroobikatreener

Konsultant: Kadri Liivak, Eesti Võimlemisliidu asepresident

Harjutab: Mariann Kilgi

Fotod: Aivar Kullamaa

Harjutused ilmusid esmakordselt Tervis Plussi eriväljaandes Kilo & Kalor 2015. aasta märtsis. Vaata ka teisi tervise ja liikumisega seotud artikleid www.liigume.ee lehelt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles