Viis märki, et sõber mõjub sulle halvasti

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Meie elud koosnevad suhetest ning igaühega on see mõnevõrra erinev. On inimesi, kellega loodud suhteid me ehitame ja hoiame, põhjuseid, miks inimesed meile olulised, on lõputult.

Suhte arenedes õpime me teisest ja endast aina rohkem, me kasvame ning meie vajadused muutuvad. Nii võid sa ühel päeval avastada, et inimene, keda enne pidasid asendamatuks, on muutunud koormavaks. Kuidas aru saada, et sõber on sulle kahjulik? Seda nimekirja lugedes mõtle ka enda peale – kas ka sina käitud vahel nii?

  1. Sa pead tema suhtes olema ettevaatlik ja tundlik. On sul tunne, et sõber justkui norib tüli ning iga su sõna või tegu võib teda ärritada? Seetõttu käitud sa üliettevaatlikult ning kohtled teda ülima tundlikkusega. Kogu energia kulub sellele, et teie suhe ei laguneks, kirjutab Higher Perspective. On okei sõpra hädas aidata, aga kui ta ise midagi olukorra parandamiseks ära ei tee, on sul vaja paremaid sõpru.
  2. Sa pead vaeva nägema, et ta sinuga aega veedaks. Kõigil on kiire elutempo, aga kui tundub, et ta ei leia sinu jaoks iialgi aega, näitab see, et ta peab sind ebaoluliseks. Kui ta väärtustaks su lähedust, otsiks ta seda.
  3. Sa tunned, et ei vääri teda. Kui keegi sind tõesti hindab, ei pane ta sind tundma end halvasti, justkui peaksid sa end pidevalt tõestama. Ta armastab sind kogu täiega, ka su nõrkusi ja vigu.
  4. Sa leiad tema käitumisele pidevalt vabandusi. Seda tehes leiad sa tegelikult vabandusi hoopis sellele, miks sa temaga aega veedad. Sõprust ei pea õigustama, kui sa seda teed, paljastub teievahelise ühenduse nõrk lüli. Teiste vigade eest ei peaks vabandust paluma. Kui keegi on sinu suhtes pidevalt ebaviisakas, mõjub see sulle kahjulikult.
  5. Sa oled tema läheduses ärev ja närviline. Sõber ja partner on keegi, kes peaks pakkuma turvatunnet, lojaalsust, armastust ja tuge. Temaga aega veetes peaksid sa just neid tundeid tundma, aga kui see nii pole, ei saa sa teda usaldada või tema toele loota.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles