Noormees on veendunud, et teda piinavad menstruatsiooni sümptomid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

22-aastane George Fellows on veendunud, et ta kogeb ebameeldivaid menstruatsiooni sümptomeid samal ajal, kui tema parimal sõbrannal on «päevad». Oluline on märkida, et Fellows on sündinud mehena ja ainuke asi, mida ta «päevade» ajal ei koge, on veritsemine.

Kaks aastat tagasi hakkas Fellows kurtma kõhuvalu. Ta käis arsti juures, kes väitis, et ilmselt tekitavad valu kõhugaasid ja ta soovitas noormehel valuvaigisteid võtta. Ent järgmisel kuul koges Fellows jälle ebameeldivat kõhuvalu. See juhtus ajal, mil tema parimal sõbrannal, 21-aastasel Amber-May Ellisel, algasid «päevad», kirjutab Cosmpolitan.

Lisaks kõhuvaluga koges noormees ka meeleolu kõikumisi. Kui samad mured olid noormeest piinanud juba kolm kuud, leidsid Fellows ja Ellis üheskoos, et noormehel esinevad menstruatsioonile iseloomulikud sümptomid.

Fellows ütles hiljuti antud intervjuus, et ta muutub tujukaks ja emotsionaalseks samal ajal kui tema parim sõbranna. «Ma ei taha sel ajal teistega väga suhelda ega taha üldse midagi teha,» rääkis Fellows. Ükskord oli ta lausa nii emotsionaalne, et tavaline telereklaam ajas teda nutma. «See oli vist Amazoni oma, aga see hävitas mu. Ma olin täiesti endast väljas,» meenutas noormees. 

Fellowsi ja Ellise teed lähevad kahjuks peagi lahku, sest nad hakkavad ülikooli lõpetama ja naasevad oma kodulinna. Mõlemad loodavad, et see leevendab ka noormehe igakuiseid piinu. Fellows on veendunud, et temale mõjub menstruatsioon hullemini kui tema sõbrannale, sest noormees on kõhuvalu tõttu jätnud näiteks tööle minemata, samas kui tema sõbranna «saab omadega hakkama». «Isegi mu ema arvab, et see on naeruväärne,» tunnistas Fellows, et keegi ei mõista tema probleemi. 

Kuidas suhtub sellesse probleemi aga meditsiini valdkond? Uurimused on näidanud, et koos elavate naiste menstruaaltsüklid võivad toimuda sünkroonis. Samas tuleb tunnistada, et mõni uurimus on selle väite ka ümber lükanud. On ka räägitud sellest, et meestel esineb oma versioon kuupuhastusest, mille jooksul on nad tujukamad ja võivad esineda erinevad füüsilised sümptomid. Ja raseda naisega koos elavad mehed võivad koguni kogeda rasedusest tingitud sümptomeid.

Ekspertide hinnangul võivad mehed kogeda menstruatsiooni või raseduse sümptomeid juhul, kui nad on väga empaatilised, psühhosomaatiliste probleemide suhtes vastuvõtlikumad ja nende suguhormoonide tase kõigub. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles