Viis asja, mida kindlasti ei tohiks enne magamist teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tahaksid öösiti paremini magada? Siis peaksid ehk oma harjumusi muutma ja õhtuse rutiini rahulikuma vastu vahetama.

Järgnevalt on välja toodud viis asja, mida ei tohiks enne magama minekut teha, kirjutab Huff Post.

1. Ära joo teed

Ilmselt tead, et enne uneaega ei tasuks kohvi juua, sest kofeiin on erguti, mis ei lase sul uinuda. Ent ka teed tasuks vältida, sest seegi soe jook võib uinumist raskendada.

2. Ära vaidle oma kallimaga

Õhtuti ei tasuks kindlasti kallimaga tüli kiskuda, sest see häirib teie mõlema ööund. Kujuta ise ette: lõpetate päeva tulise vaidlusega ja siis vähkrete mõlemad voodis ning mõtlete, mis kõik jäi ütlemata ja mida oleks võinud ainult endale hoida. Halb öö garanteeritud.

3. Ära luba lemmikloomi voodisse

Kuigi lemmikloomad on nii pehmed ja mõnusad, ei lase nad sul korralikult magada. Iga loomaomanik on vähemalt korra öösel üles ärganud hirmuga, et ta võib oma lemmikule kogemata jalaga hoobi anda või looma tekihunniku alla matta. Selleks, et nii sina kui lemmik saaksite end välja puhata, ärge magage ühes voodis.

4. Hoia elektroonika voodist eemale

Mobiiltelefon, sülearvuti, tahvelarvuti jne – kõik need vidinad tuleks voodist võimalikult kaugele panna. Elektroonilised seadmed eritavad sinist valgust, mis stimuleerib aju ja hoiab sind ärkvel. Muuda oma harjumusi ja ära vaata enam enne uneaega oma e-kirju ega Facebooki. Elektroonika kasutamine tuleks lõpetada vähemalt tunnike enne magama jäämist. 

5. Hoia elektroonika magamistoast eemale

See käib kokku eelmise punktiga. Kõik elektroonilised seadmed tuleks magamistoast välja tõsta, sest magamistuba peaks olema lõõgastav keskkond, mis on mõeldud vaid magamiseks. Lisaks eelmises punktis mainitud seadmetele võiks magamistoast välja tõsta ka teleri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles