Soome beebikastid koguvad maailmas populaarsust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome beebikast ja selle sisu.
Soome beebikast ja selle sisu. Foto: Vida Press

Soomes saavad värsked emad haiglast kaasa beebikasti, milles on palju beebile vajalikke asju. Nüüd plaanitakse seda süsteemi testida ka Suurbritannias.

Selle aasta maikuus testitakse ühes Londoni sünnitushaiglas beebikaste, mis on välja töötatud koostöös USA ettevõttega Baby Box Company. Umbes 600 naist, kes maikuus seal haiglas sünnitavad, saavad endale beebikasti, kirjutab Huff Post.

Soomes on beebikaste kasutatud juba alates 1930. aastatest. Kastis on beebiriided, voodipesu, lugemismaterjali emale ja mänguasju. Lisaks sellele on kasti põhjas ka madrats, seega kui vanemad soovivad, saab tühja kasti kasutada ka beebi esimese magamisasemena.

Foto: Vida Press

Londoni sünnitushaigla günekoloog Karen Joash sõnas, et me eeldame, et kõigil vanematel on võimalik soetada lapsele voodi ja muud vajalikku, kuid see pole alati nii. Rohkem infot Suurbritannia beebikastide kohta avalikustatakse maikuus. 

Suurbritannias hakkas beebikastide teema populaarsust koguma siis, kui valitsus saatis beebikasti Kate Middletonile, kui ta ootas esimest last. Üsna pea pärast seda, 2014. aastal, hakkasid kolm Soome meest tootma beebikaste, mida saavad veebipoe kaudu kõik soovijad tellida. Tänaseks on nad beebikaste saatnud Jaapanisse, Austraaliasse, Uus-Meremaale, Suurbritanniasse, USAsse, Šveitsi, Norrasse, Rootsi, Hispaaniasse, Itaaliasse, Saksamaale, Taiwani ja Hiinasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles