Hirmutav lugu: miks tasuks kuivšampooni kasutades ettevaatlik olla?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuivšampoonist on saanud paljude naiste lemmikilutoode. Kui sa ei taha iga päev juukseid pesta, siis on kuivšampoon tõeliselt hea abimees, mis muudab soengu veidi värskemaks. Aga ühel naisel juhtus kuivšampooni kasutades midagi, mis on paljud ära hirmutanud.

Nicole Baxter jagas oma Facebooki lehel lugu sellest, kuidas kuivšampooni tõttu hakkasid tal juuksed välja langema. Naine märkas, et tema peas on üks laik, kus ei kasva enam juukseid ja see laik muutus järjest suuremaks. Ta pöördus oma murega perearsti poole, kirjutab Cosmopolitan.

«Mu peanahk sügeles ja kestendas. Peanahal olid väikesed punased villid ja terves peas oli ebameeldiv tunne. Ma ärkasin valu ja ebamugavuse tõttu öö jooksul mitu korda üles,» kirjutas naine.

Perearst diagnoosis naisel alopeetsia ehk juuste kaotuse ühe vormi. Baxter saadeti edasi uuringutele ja arst ütles talle, et uuringute jaoks peavad ta juuksed olema täiesti puhtad. «Arst küsis minult, kas mul on midagi hetkel juustes ja ma ütlesin, et ainult kuivšampoon. Ta ütles, et kui ma järgmine kord tulen, siis peaksid juuksed olema puhtad. Ma mõtlesin, et see kommentaar oli veider, sest kuivšampoon on ju ohutu. Otsustasin, et alates sellest päevast ma mõnda aega ei kasuta seda, et näha, mis siis juhtub.»

Baxter ei kasutanud kuivšampooni järgneva 6-7 nädala jooksul ja tulemused olid uskumatud. Ta läks uuesti uuringutele. Arst võrdles tema juustest tehtud värsket pilti nädalate eest tehtud pildiga ja küsis imestades, mida on naine vahepeal teisiti teinud. Baxter ütles, et ainus muutus on olnud see, et ta lõpetas kuivšampooni kasutamise. Arsti silmad lõid seepeale särama ja ta ütles, et see on ilmselt olnud naise parim otsus.

Baxteril on endiselt peas karvutu laik ja ta pole kindel, kas juuksed kasvavad sinna kunagi tagasi, ent tema peanahk on oluliselt paranenud. Kuigi tegemist on üsna haruldase juhtumiga, tasuks kuivšampooni kasutades siiski ettevaatlik olla ja mitte sellega liiale minna. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles