20 fakti seksi kohta, mida sa veel ei teadnud

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Seks on iga suhte juures väga oluline osa, isegi kui me seda tunnistada ei taha. Siin on nimekiri faktidest, mida sa võib-olla seksist veel ei teadnud.

  1. Spermaga saab võidelda depressiooni vastu. New Yorki riikliku ülikooli läbi viidud uuring näitas, et sperma sisaldab aineid, mis aitavad tõsta tuju, suurendada lähedustunnet ja parandada und.
  2. Naise orgasm kestab keskmiselt 20 sekundit – 14 sekundit kauem kui mehe orgasm.
  3. Suguühte ajal täituvad lisaks genitaalidele ja rindadele verega ka ninasõõrmed.
  4. Spermapangad säilitavad spermat 196 miinuskraadi juures. Nii säilib seeme igavesti.
  5. Mõned naised on sünnitades orgasmi kogenud.
  6. Lisaks inimestele on loomariigist ainsad liigid, kes mõnu pärast seksivad, bonoboahvid ja delfiinid.
  7. Keskmise peenise erekteerumiseks kulub kaks supilusikatäit verd.
  8. Seksiga saab peavalu ravida, kuna see lõõgastab ning parandab ajuverevarustust.
  9. Uuringud on näidanud, et 85 protsenti meestest, kes on seksides südamerabandusse surnud, petsid samal ajal oma naist.
  10. Maailma seksiliiga esikohal on kreeklased, kes seksivad aastas keskmiselt 138 korda. Viimasel kohal on Jaapan, kus keskmine abielupaar seksib aastas vaid 45 korda.
  11. Mees ejakuleerib oma elu jooksul keskmiselt 17 liitrit spermat.
  12. Ejakulatsiooni hetkel purskub sperma mehest välja kiirusega 45 kilomeetrit tunnis.
  13. Nii meeste kui naiste südamelöögisagedus on seksi ajal 140 lööki minutis, mida saab kvalifitseerida kui tahhükardiat.
  14. Seksisümbol Marilyn Monroe olla tunnistanud oma sõbratarile, et hoolimata kolmest abikaasast ja armukesteparaadist ei kogenud ta kunagi orgasmi.
  15. Teelusikatäies spermas on keskmiselt viis kilokalorit, samas pooletunnine intensiivne seks põletab 100-200 kilokalorit.
  16. Iidsed asteegid uskusid, et avokaado on seksuaalselt nii võimas vili, et neitsitel keelati seda puudutada.
  17. Uurijad on täheldanud, et emased pingviinid astuvad sageli suguühtesse nende isastega, kes pole nende partnerid, ning saavad vastutasuks pesaehitamiseks vajalikke kivikesi.
  18. Esimene teadolev illustratsioon mehest, kes kannab kondoomi, on maalitud koopaseinale Prantsusmaal ning see joonistati tõenäoliselt 1200-1500 aastat tagasi.
  19. Vana-Kreeka tavapärane släng oraalseksi kohta oli «flööti mängima».
  20. Esimese maailmasõja ajal avastas Briti salateenistus MI6, et spermat saab kasutada nähtamatu tindina. Küll aga lõpetasid nad selle kasutamise, kui tõdesid, kui pahasti see halvaks minnes lõhnab.

Allikas: List25.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles