Ülekaaluline naine loobus suhkrust ja kaotas poole oma kehakaalust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Šotimaal elav Donna Docherty armastas väga süüa kiirtoitu ja ta võis päevas juua kuni kuus purki Coca-Colat. Tänaseks on 31-aastane naine aga kaotanud üle 40 kilogrammi ja väidab, et tema edu saladuseks on see, et ta loobus suhkrust.

Docherty rääkis, et juba teismelisena ei olnud tema menüü just kõige tervislikum. Ta sõi praetud kala ja friikartuleid ning sageli eelistas valmistoitu. Naise sõnul harjus ta mõttega, et elabki oma elu ülekaalulisena, kirjutab Daily Mail.

Snäkkidena olid tema lemmikuteks küpsised, šokolaad ja krõpsud, samuti meeldis talle väga juua Coca-Colat. «Kahekümneselt sõin palju magusat ja peaaegu iga päev tarbisin valmistoitu. Ma ei hoolinud sellest, kuidas see mu tervist mõjutab,» tunnistas ta. 

Ta proovis dieete, kuid neist polnud talle abi. 2011. aastal ta abiellus ja enne pulmi suutis naine siiski oma rõivasuurust numbri võrra kahandada. Kuigi see muutus oli väike, tundis ta end pulmapäeval saledamana, sest kleit sobis talle kenasti. «Ma üritasin kaalust alla võtta, aga mind ümbritsesid toidud, mis sisaldasid süsivesikuid ja suhkrut,» sõnas Docherty. 

2013. aasta jõulude ajal jõudis naisele lõpuks kohale, kui suur ta tegelikult oli. Ta vaatas oma õe pulmapilte, kus tema oli üks pruutneitsidest. Ta meenutas, et vaatas ennast selles mustas kleidis ja mõtles: «Sa pead midagi ette võtma.» Ta mõistis, et tal on tõsine probleem ja ta vaatas kohe üle oma köögikapid ning viskas välja ebatervislikud toidud.

«Ma teadsin, et kui ma tõesti tahan midagi muuta, siis ma ei hakka ootama uue aastani, seega tegin oma köögikapid tühjaks ja liitusin jõusaaliga,» sõnas naine. «Ma olen suhkru ohtlikkusest teadlik olnud alates ajast, mil mu isal diagnoositi diabeet, seega see muutis mu otsuse natuke lihtsamaks.»

Kui tal oli õnnestunud üle üheksa kilo alla võtta, hakkas naine trenni tegema eratreeneriga. Ta käis trennis viis korda nädalas. «Ma tegin tõsist kardiotrenni ja treenisin ka raskustega. Aastaga kaotasin peaaegu 40 kilogrammi ja ma nägin välja imehea,» sõnas Docherty ja lisas, et ka tema enesetunne oli kordades parem. 

Nüüd valmistab naine kõik toidud ise ega vaata poes enam valmistoidu leti poole. «Kõigile neile, kes tahavad kaalust alla võtta, ütleksin, et selleks on vaja motivatsiooni, sest keegi teine ei tee seda sinu eest,» soovitas ta. 

Enne ja pärast (fotod: musclefood.com ja The Pink Panther Photo Studio)
Enne ja pärast (fotod: musclefood.com ja The Pink Panther Photo Studio) Foto: musclefood/The Pink Panther Photo Studio
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles