Eestlane pühendab treeningule pigem tööpäevade õhtuid

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Valio uue proteiinikohupiimakreemide sarja PROfeel turuletoomise eel läbi viidud uuringu kohaselt eelistab valdav enamus inimesi treenimiseks nädalapäevade õhtuid. Eriti tõrksalt suhtuvad nädalavahetusel treenimisse naised – vaid 5 protsenti uuringus osalenud naistest ütles, et eelistab treenimiseks nädalalõppe.

Samuti on nädalavahetustel treenimine ebatavaline üksikvanemate seas, kellest kasutab tööst vabu päevi trenniks 5 protsenti. Vaid ühe protsendipunkti võrra sagedamini leiavad nädalalõppudel tee trennisaali, metsarajale või palliplatsile inimesed, kes on vallalised ning kellel pole lapsi.

Valio Eesti turundusdirektori Krista Kalbini sõnul on mõistetav, et inimesed argiõhtuid treeningule kulutavad – nädalavahetus veedetakse sageli pere ja sõprade seltsis meelt lahutades. «Tööpäevadel treenimine on eriti populaarne nende hulgas, kes eelistavad trenni teha jõusaalides või spordihallides – tervelt 62 protsenti siseruumides treenimist eelistavad inimesed pidasid tööpäeva paremaks treenimise ajaks,» rääkis ta.

Samuti on tööpäevadel treenimine populaarne inimeste hulgas, kes eelistavad omaette või sõpradega sportimisele treeningut, mis toimub juhendaja seltsis. «76 protsenti inimestest, kes käivad rühmatrennides, ning 67 protsenti personaaltreeneri juhendamisel treenijatest pidas samuti just tööpäevi parimaks treeningupäevaks,» rääkis Kalbin.

«Euroopas on levinud tööpäeva keskel pikema lõunapausi ajal trennis käimine, Eestis see trend veel kuigi levinud ei ole. See tähendab aga, et treeningsaalid on argiõhtuti üle rahvastatud ning grupitrennidesse koha saamine väga keeruline. Lisaks maksavad inimesed õhtutundidel treenimise eest oluliselt kõrgemat hinda kui hommikutundidel või keskpäeval,» rääkis Kalbin.

43 protsenti kõigist vastanuist kinnitas, et treenib just õhtupoolikutel. «Õhtupoolikul treenimine kujuneb lihtsalt meeldivaks rutiiniks – see aitab vabaneda päeva jooksul kogunenud pingetest ning tagab hea une,» ütles ta. Lisaks selgus uuringust, et õhtune sportimine on eelistatuim keskealiste eestimaalaste seas. Üle poolte uuringus osalenud inimestest vanuses 36-45 treenib õhtusel ajal. Nooremate seas on õhtuseid treenijaid 35 protsenti.

Kalbini sõnul näitab Valio PROfeel sarja suur populaarsus samuti seda, et Eestis elab palju füüsiliselt aktiivsed inimesi, kes muutuvad üha teadlikumaks sellest, kuidas toetada oma sportlike eesmärkide saavutamist õige toitumisega.

«Nüüd, kus kevad on käes ning õhtuti on valgem ja soojem, saab lisaks siseruumides toimuvatele treeningutele harrastada ka näiteks eestlaste lemmiksporti – kõndimist. Kuna tegu on täiesti arvestatava treenimise viisiga, siis miks mitte võtta ette pikemaid jalutuskäike pere või lemmikloomaga ka nädalavahetuseti, mil on tavaliselt rohkem aega pere jaoks,» soovitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles