Kahe naise edulugu: kuidas saada edukaks elustiiliblogijaks?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Blogimisest on nüüdisajal saanud täiesti arvestatav amet. Mõned hakkavad teadlikult blogi pidama, et oma mõtteid ja elu teistega jagada, ent mõnede puhul juhtub see üsna juhuslikult.

Amra ja Elma Beganovich on kaks õde, kes sattusid blogimaailma läbi juhuse. 32-aastane Amra töötas ökonomistina ja tegeles erinevate pangaprojektidega; 31-aastane Elma õppis õigusteadust ja tegutses juristina. Nüüd on nad kahe tuntud blogi – Club Fashionista ja Amra and Elma – omanikud, kirjutab Marie Claire.

Kuigi mõlemad naised nimetavad New Yorki oma kodulinnaks, on nad elanud erinevates suurlinnades: Pariisis, Londonis, Madridis, Washingtonis, Miamis jne. Suurlinnade elu ja huvi moe ning fotograafia vastu juhatas naisi blogimise juurde. Praegu juhivad nad mõlemat oma ettevõtteid ja neil on kümme alluvat. 

Kuidas te blogimist alustasite?

Amra: «Vahetasin oma Rootsi sõbrannaga ilunippe ja mõistsin, et meil mõlemal on väga häid nõuandeid, mida oleme aastate jooksul õppinud. Leppisime kokku, et jagame neid nippe teistega. Ühel õhtul istusin kodus arvuti taha ja kujundasin endale väga lihtsa blogi. Ma ei maganud sel ööl peaaegu üldse, vaid üritasin blogi kujundada ja lõpuks kirjutasin oma esimese postituse.»

Elma: «Olin juuraõpinguid lõpetamas, kui õde rääkis mulle ideest oma blogi teha. Mulle on alati väga meeldinud moepildid, ilusad maastikud ja arhitektuur – ning muidugi oma rännakute dokumenteerimine. Sellest ideest hakkaksi meie veebileht kuju võtma.»

Mis juhtus edasi? Kuidas muutus juhuslik blogimine karjääriks?

Elma: «Meie blogi muutus üha populaarsemaks ja brändid märkasid meid ning võtsid ühendust. Sel hetkel sain aru, et sellest võib äri saada.»

Amra: «Kolme kuu jooksul saime 150 000 uut külastajat. Mida suuremaks blogi kasvas, seda rohkem tajusime, et tegemist on täiskohaga tööga. Aasta jooksul lõpetasime töösuhted oma endiste tööandjatega.»

Elma: «See oli väga huvitav aeg, sest sotsiaalmeedia oli alles kujunemas.»

Amra: «Nüüd, kolm aastat hiljem, oleme täiskohaga blogijad ja ettevõtjad.»

Milline on teie tavaline päev?

Amra: «Sellist asja polegi! Moenädala ajal käime tavaliselt moe-show'sid vaatamas ja jagame uusi trende oma fännidega. Muudel päevadel reisime erinevate projektide ja kokkusaamiste jaoks.»

Elma: «Iga päev on kui karussellisõit ja kunagi ei tea, mis meid ees ootab. Mõtlen palju sellele, mis ootab digimaailmas meid ees ja muidugi tuleb tegeleda ka firma igapäevaste asjadega: e-kirjadele vastamine, meeskonnaga töötamine ja pildistamiste jaoks plaanide tegemine.»

Kes teid inspireerib?

Amra: «Mind inspireerivad kõik imelised naised, kellega olen Instagrami vahendusel kokku puutunud. Need on tavalised naised, kes on tugevad, loomingulised ja helded. Ma ammutan inspiratsiooni nende postitustest ja nendega suhtlemisest. Mind inspireerivad väga ka naisjuhid.»

Elma: «Mind inspireerivad kõige rohkem inimesed, kes on raskustega silmitsi seisnud. Sellised inimesed panevad mind imestama – seal, kus teised on näinud hukatust, nägid nemad võimalust.»

Milline on parim nõuanne, mida olete kuulnud?

Amra: «Paremini töötamine ei tähenda tingimata seda, et tuleks töötada rohkem või kauem. See lihtsalt tähendab, et sa hoolitsed enda eest rohkem, oled õnnelikum, mõtled, kuidas asju paremaks muuta.»

Elma: «Ma ei tea, kas seda saab nõuandeks pidada, aga Robert Frost on öelnud: «Ma võin kolme sõnaga iseloomustada kõike, mida ma elu kohta tean: see läheb edasi.».»

Kuidas iseloomustaksid oma õde?

Amra: «Elma on klassikaline, sõdalane, optimist.»

Elma: «Amra on vaba hing, kunstnik, naisjuht.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles