Kööginipid: vead, mida juustu puhul vältida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Juust on paljude lemmik ja igapäevane toiduaine. See aga ei tähenda, et igaüks oskaks sellega õigesti ümber käia.

  • Ära serveeri juustu otse külmikust. Enne söömist peaks laskma juustul soojeneda toatemperatuurini, õpetab Pure Wow. See kehtib ka kõvade juustude nagu Gouda ja Cheddari puhul. Toatemperatuuril on juustu maitse ja tekstuur kõige paremad. 
  • Ära jäta juustu lahtiselt seisma. Külmikusse tagasi pannes kata juust hoolikalt kinni, sest vastasel juhul hakkab see kuivama ja tõmbab endasse teiste külmikus leiduvate toitude maitseomadusi. 
  • Sellegipoolest pole juustu pakkimiseks kõige parem toidukile, vaid pigem küpsetuspaber (ja muidugi spetsiaalne juustupaber), mis laseb juustul veidi hingata. 
  • Juustukera lõigates ära viiluta seda, vaid tükelda kolmnurkselt nagu torti, sest sel juhul saad korraga kogeda kõiki juustu maitsenüansse. Pealegi nii on ilusam juustu serveerida. 
  • Paljudel hallitusjuustude nagu Briel on koorik, mida kiputakse minema viskama. Kuigi selle pehme sisu on enimnauditav, on just koorik see, mis annab juustule maitse ja iseloomu. 
  • Kui sa oskad vähegi hinnata head kokakunsti ja toidu puhtust, siis ära osta poest riivjuustu, viilutatud juustu või juustukuubikuid - kõike, mis on eelnevalt valmis lõigatud ja seejärel pakendatud. Tee see lisaliigutus ja riivi oma juustu ise ning saad maitsest aru, milles seisneb erinevus.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles