Minu prohvetlik unenägu: kohtasin unes tütre tulevast meest

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir / Scanpix

Olen unenägudes saanud erinevaid hoiatusi ja õpetusi kallitelt kadunutelt, kes paistavad suurepäraselt kursis olevat minu eluga. Vahel on ainult väga raske neid tõlgendada, teinekord aga näidatakse nagu filmilõiku tulevikust, täiesti uute tegelastega, kirjutab meile lugeja Janne.

Ükskord nägin unes, et minu sel ajal üsna nooruke ja vallaline tütar oli oma mehega meil külas. Ilus pikka kasvu mees, heledanahaline, aga süsimustade juustega. Unes ei näidatud, mis rahvusest ta oli, aga suhelda sain temaga inglise keeles. Ärgates mõtlesin, et ah et selline siis ongi ja ei mõelnud sellele rohkem.

Mõned aastad hiljem leidis tütar noormehe, kes oli igati tore, aga täielik vastand unenäos näidatud mehele. Kui paar aastat kestnud suhe purunes, siis alles rääkisin tütrele nähtud unenäost ja lohutasin, et igaüks saab selle kaasa, kes talle on määratud.

Kujutage nüüd ette minu üllatust, kui tütar aasta hiljem näitas mulle noormehe pilti, kellega ta oli just konverentsil kohtunud. See oli ju mees unenäost! Selline asi võtab ikka jalust nõrgaks ja hingetuks! Sina saad selle, kes on sulle määratud, isegi kui su emale teda unes pole näidatud.

Kuna ma rootsi keelt ei valda, siis suhtluskeeleks on inglise keel. Selliste pisiasjadeni täpne unenägu siis mul. Häid unenägusid kõigile!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles