Nippe valgete tenniste hooldamiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valged tennised.
Valged tennised. Foto: Vida Press

Valged tennised on pilkupüüdvad ja trendikad suvejalatsid, mis kahjuks näevad head välja vaid uuena. Tubli hooldamisega saab nende eluiga veidi pikendada.

Proovi maagilist käsna

Nn maagiline pesukärn (magic eraser) kulub ära igas majapidamiseks kõiksugu plekkide eemaldamiseks paljudelt erinevatelt pindadelt. Samuti saab sellega puhastada jalanõusid, õpetab Pure Wow. Tee käsna ots kergelt märjaks ja hõõru sellega jalatsile tekkinud plekke nii kangal kui kummil.

Proovi ka äädikat

Kui maagilist käsna pole käepärast, siis aitab plekkide vastu isegi tavaline äädikas. Pane veidi äädikat puhtale rätikule või pabersalvrätile ning hõõru plekid maha.

Tugevamate plekkide vastu proovi šampooni

Mõnikord võib juhtuda, et jalatsile satub midagi raskesti mahapestavat, nagu näiteks õli. Kuna pesumasin võib tennised ära rikkuda, pese neid alati käsitsi, aga pesuvahenditeks kasuta vana hambaharja ja mahedat šampooni. Niisuta tennist leige veega ja hõõru plekk maha.

Vaheta paelad välja

Tenniste paelad lähevad oluliselt kiiremini mustaks kui jalatsid ise, sest need käivad korduvalt su käte vahelt läbi. Rasustena tõmbavad need mustust üha rohkem ligi. Uued paelad annavad jalatsitele kiirelt väga värske ilme.

Viimases hädas kasuta valget küünelakki

Mõni plekk ei tulegi kunagi maha, küüri palju tahes. Sel juhul saab selle ära peita samatoonilise valge küünelakiga. Tõsi küll, lakiga ei tasu katta väga suuri plekke, vaid ainult pisemaid täppe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles