Merit Raju soovitused, kuidas hoida beebiga tugevat sidet

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Noortele emadele mõeldud raamatus «Kõhule pai» räägib Merit Raju pikemalt sidemest sündinud beebiga. Pärast sündi on esimesteks suhtlusviisideks beebiga hääl ja puudutus. 

Hea, kui ema saab olla beebist kahe-kolme meetri raadiuses esimesed 40 päeva pärast sünnitust, et ühine auraväli tugevneks ehk kindlustuks energeetiline side. Kuni kolm meetrit on ema aura kiirgus ja nõnda saab beebi alguses turvaliselt elada samas kohas, kus varemgi, ainult kõhust väljaspool. Ema südamelöögid, hingamine, seedimise helid ja toit emapiima näol on lapse kuulde- ja käeulatuses olemas.

Pärast sündi ema kõhul mõnuledes ei saa imik mitte ainult talle eriliselt olulist emapiima ja lähedusetunnet, vaid see aitab tal hoida oma kehatemperatuuri, mida ta ise veel reguleerida ei suuda. Vanemate kaisus või süles saab beebi ka hoida head hingamisrütmi, see soodustab tema seedimist, ning kui beebi magab ema kaisus, ühtlustuvad ema ja beebi unetsüklid. Just puudutus ja lihtne pai annab kõige paremad eeldused lapse arenguks ja kasvuks ning mõjutab otseselt isegi IQ-d. Vanemate armastus, mida nad väljendavad puudutustena, annab perele lihtsalt terve ja õnneliku lapse, intelligentsuse veel pealekauba.

Beebi tunneb ennast eriti kaitstuna ema nimbuses, see on energeetiliselt kõige kaitstum paik. Nimbus asub naisel ühest rinnanibust teiseni justkui nähtamatu kiirgus ja on koht, kus ema hoiab instinktiivselt oma last ning imetamine toimub samas kiirguses. Samuti räägib Merit raamatus lapse energeetilisest eraldumisest emast, mis toimub alles umbes kolmandaks sünnipäevaks. Lapse jaoks on loomulik seni olla emale nii lähedal kui võimalik: sagedasti süles, kandelinas, rinnal ja kaisus. 

Toome teieni paar mõtet värsketele emadele: 

• Beebiootel on suurepäraseks «joogaks» ka tantsimine, jalutamine, puusade õõtsutamine ja naermine! Need on head meie lümfisüsteemile ja ka beebile, kes sel ajal saab kiigutamist ja massaaži ning see stimuleerib tema aju arengut. See kehtib nii kõhubeebide kui ka juba sündinud beebide kohta – beebidele meeldib kiikuda ja õõtsuda ning see mõjub nende arengule hästi!

• Kui sa elad rõõmus ja usalduses, siis laps tajub seda. Lapsel ei ole vaja sõnu, et tunnetada vibratsioone, milles ta elab kõhus ja pärast sündi.

• Kõik beebid vajavad nahk-naha kontakti, tänapäevaste teadmiste põhjal soovitatakse oma beebit kanda süles vähemalt 3-4 tundi päevas.

• Beebimassaaži soovitatakse alles vähemalt kuu vanustele titadele, aga pai võib teha – õigemini peab tegema – nii palju, kui võimalik.

• Päevase beebikandmise öine vorm on koosmagamine – kui see sobib kogu perele.

• Imetamine võiks kesta optimaalselt kaks, isegi kuni kolm aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles