Kaks mõnusat kastmeretsepti seatiibade kõrvale

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alamy / Vida Press

Rakvere uusim lihatoode, seakoodilihast seatiib, võib küll olla esmapilgul segadusttekitav, kuid tegu on mõnusa grilltootega. Siin on kaks kastmeretsepti, millega seatiibu proovida!

Foto: Jaan Heinmaa

Kirsimaitseline dipikaste kirsisuitsuste seatiibade kõrvale

Vaja läheb:

  • 1 pakk Kirsisuitsused seatiivad
  • 1 dl hapukat kirsimoosi
  • 0, 5 dl tomatipastat
  • 0, 5 dl magus-teravat tšillikastet
  • 2 tl vedelat mett

Valmistamine

Sega kastmeained omavahel ja serveeri ahjus või grillil küpsetatud seatiibadega.

Foto: Jaan Heinmaa

Rabarberiketšup Barbecue-seatiibade juurde

Vaja läheb:

  • 1 pakk Barbecue-seatiivad
  • 500 g rabarberit
  • 150 g sibulat
  • 20 g küüslauku
  • 20 g rapsiõli
  • 10 g ingverit
  • 100 g tomatipastat
  • 150 g pruuni suhkrut
  • 50 ml valget veiniäädikat
  • 2 tl soola
  • musta pipart veskist

Maitseainekotikesse:

3 loorberilehte, 3 tähtaniisi, 10 vürtspipart, 4 nelgitera

Valmistamine

Paki maitseained marlisse ja seo väikeseks kotikeseks. Haki sibul ja küüslauk, kuumuta õlis klaasjaks. Lisa äädikas ja muud koostisosad, ka maitseainekotike. Keeda vaiksel kuumusel u 1 tund. Eemalda maitseainekotike ja püreeri sauseguriga. Maitsesta soola ja pipraga ning lase jahtuda.

Retseptid: Lia Virkus, fotod: Jaan Heinmaa

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles