Profinipid: nii lood oma koju superköögi

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heledates ja puidutoonides, ent väikese musta aktsendiga köök romantikafilmide staari Jason Segeli kodus.
Heledates ja puidutoonides, ent väikese musta aktsendiga köök romantikafilmide staari Jason Segeli kodus. Foto: Vida Press

Paljud meist unistavad mugavast ja kaunist köögist, kus kokkamised ja koosviibimised oleksid vaid puhas rõõm. Vogue uuris tippdisaineritelt ideaalse köögi nippe.

1. Mõtle läbi köögi funktsioonid

Kas tahad vaid kokata või peaks köök olema ka pere ja sõprade kokkusaamise koht? Sellest lähtuvalt tuleks köök ka kujundada. Samuti peab liiklus köögis sujuma: pane paika oma tegevuste trajektoor, jälgi kappide ja kodumasinate käepärasust, planeeri piisavalt nutikaid panipaiku

2. Loo mõnus atmosfäär

Köögis peab olema ennekõike mõnus: meelepärased materjalid ja värvid, sobivad ja isikupärased lisandid-aksessuaarid on superköögi märksõnad. Võib-olla tasuks köök söögitoaga ühendada?

3. Vaade

Palju mõnusam kui kokates köögiseina jõllitada oleks ju aknast välja vaadata. Või miks mitte planeerida suuremas kodus köögisaar näiteks kahepoolsete uste ligi, nõnda et uksi avades saaksid kokkamise ajal aeda kaeda.

4. Mängi materjalide ja värvidega ja luba endale luksust

Kindlasti ei tohiks köök olla koht odavate materjalijääkide ärakasutamiseks: näiteks peab köögi tööpind päris palju taluma ning olema seega vastupidavamast materjalist. Võid proovida köögi kujundamisel erinevaid materjale, näiteks kivi ja puitu miksida, või siis kasutada põnevaid värvikombinatsioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles