25 fakti meeste ja naiste kohta, mis paneb sind sugudele uue pilguga vaatama (2)

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Knowable on kokku pannud huvitava nimekirja kaht sugupoolt puudutavatest faktidest, mis panevad sind maailmale uue pilguga vaatama.

  1. Kunagi oli roosa «poiste värv» ja sinine «tüdrukute värv», enne seda kandsid aga kõik beebid valget.
  2. Kõrgeid kontsi hakkasid 17. sajandil esiti kandma mehed ning naised võtsid kingastiili üle, et paista rohkem mehelikud.
  3. Vastupidiselt levinud arvamusele mõjutab suhtedraama noori mehi rohkem kui naisi. Sellele järeldusele jõudis Wake Foresti ülikooli sotsioloogiaprofessor Robin Simon.
  4. Aastaks 2020 võib Hiinas olla 30-40 miljonit meest, kes ei suuda endale leida naist. Selle põhjuseks on muidugi riigi ühe lapse poliitika ning poisslaste eelistamine.
  5. Keskmiselt kulutavad naised üle maailma 90 protsenti teenitud rahast perekonnale. Mehed panustavad selleks vaid 30-40 protsenti sissetulekutest.
  6. Kisakoorid olid algselt mõeldud poistele, sest seda peeti tüdrukute jaoks liiga maskuliinseks.
  7. Teoreetik Judith Butler usub, et meeste- ja naistevahelised erinevused on vaid näitemäng, kuna meid kasvatatakse usus, et me peame teatud viisil käituma. Maskuliinsus ja feminiinsus on sotsiaalsed konstruktsioonid.
  8. Hoolimata levinud arvamusest ei ole meestel rohkem kõhugaase kui naistel, neid tekib kõigil umbes ühepalju.
  9. Õllepruulimise kunsti leiutasid naised.
  10. 20 protsenti Ameerika naistest teenivad vähemalt 5000 dollarit rohkem kui nende abikaasad.
  11. Mehed ütlevad tõenäolisemalt esimesena «ma armastan sind» kui naised.
  12. Ühe uuringu põhjal kulutavad Ameerika mehed oma kihlatute peale valentinipäeval keskmiselt 154 dollarit (136 eurot), oma abikaasade peale aga keskmiselt 136 dollarit (120 eurot).
  13. Naised, kes postitavad tutvumissaidile foto, saavad kaks korda enam kirju kui naised, kes pilti ei lisa. Mehed, kes väidavad, et nende sissetulek ületab aastas 250 000 dollari (kuus umbes 18 000 eurot) piiri, saavad 156 protsenti rohkem kirju kui mehed, kelle palk jääb aastas alla 50 000 dollari (umbes 3600 eurot kuus).
  14. Naised pilgutavad minutis 19 korda, mehed 11 korda.
  15. Meestele kuulub Hollywoodi kassahittide peaosadest 74,4 protsenti.
  16. 80 protsenti pagulastest ja sõja tõttu põgenema pidanud inimestest on naissoost.
  17. Keskmiselt nutavad naised aastas 30-64 korda, samas kui mehed pisardavad vaid 6-17 korda aastas.
  18. Enamik reklaame, mis hoiatavad südamerabanduse sümptomite eest, keskenduvad vaid neile sümptomitele, mis ilmnevad meestel (valud rinnus). Naistel võivad aga olla hoopis teistsugused sümptomid: iiveldus, seedehäired, õlavalud.
  19. Naiste südamed löövad keskmiselt kiiremini kui meeste omad. Selle põhjuseks on suuruse erinevus.
  20. Keskmine mees on keskmisest naisest 10-12 sentimeetrit pikem.
  21. Mehed veedavad keskmiselt duši all 12 minutit, naised aga 14.
  22. Unevaeguses mehed usuvad tõenäolisemalt, et naised tahavad nendega seksida.
  23. Kuigi on hästi teada, et naiste hormoontase raseduse ajal kõigub tuntavalt, siis näitavad värsked uuringud, et ka mehed kogevad partneri raseduse edenemise ajal hormoonidemöllu enda kehas.
  24. Pooled naised, kes mõrvatakse, surevad abikaasa või kallima (või eksi) käe läbi.
  25. Kõik inimesed on kõigepealt naissoost – esimesed kuus nädalat pärast eostamist arenevad kõik embrüod nagu naissoost inimesed. Sugulised erinevused hakkavad tekkima pärast kuuendat arengunädalat.
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles