Kuidas kirjutada CVd, mida tööandja kindlasti märkaks?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Oma CV tasuks üle vaadata iga kord, kui hakkad mõnele uuele töökohale kandideerima. Töökohad on ju erinevad, mistõttu on mõistlik oma CVd vastavalt kohandada ja tõmmata tähelepanu asjadele, mis on antud tööandja jaoks tähtsad.

Siin on mõned asjad, millele tasuks CVs ja motivatsioonikirjas tähelepanu pöörata, sest need võivad kindlustada, et sa jääd tööandjale silma, kirjutab Brit.co.

1. Tee CVs «suurpuhastus»

Kas sina oled üks neist inimestest, kes on CVsse kirja pannud kõik töökogemused, mis sul elu jooksul on olnud? Alates sellest, kui käisid kunagi ammu naabrinaise last hoidmas? Career Stylisti esindaja Kelly Studer ütles, et CVst võiks välja jätta kõik need kogemused, mis on sinu hinnangul kas keskpärased või mida sa enam kunagi teha ei tahaks. «See, et sa oled seda teinud, ei tähenda, et see peaks ikka veel su CVs olema. Sa ei taha ju, et sind palgatakse selle põhjal, mida sulle teha ei meeldinud,» sõnas ta. 

2. Olulised tööandjad

Kui oled töötanud mõne suure firma jaoks, maini seda, isegi, kui töötasid mõnes antud ettevõtte tütarfirmas. Tööotsingute idufirma Rolltroll kaaslooja Adam Grealish sõnas, et suurfirmad tõmbavad tähelepanu, sest tööandjal tekib mingi kujutluspilt silme ette, kui tegemist on firmaga, millest ta on kuulnud.

3. Kiida ennast

Ära ole liiga üleolev, ent ära ole ka liiga tagasihoidlik. Sul võib olla imelik kirjutada sellest, mida sa hästi teha oskad, aga kui sina ennast ei kiida, kes seda siis veel tegema peaks? Kui leiad, et CV pole kiitmiseks õige koht, siis kindlasti maini kaaskirjas oma häid omadusi ja oskusi.

4. Vaata üle oma LinkedIni profiil

LinkedIni võib kirjeldada kui tööalast võrgustikku. Kui sul on seal konto, vaata üle, mida sa enda kohta kirjutanud oled ja kui tarvis, täienda oma profiili. Karin Hurt ütles, et LinkedIn võib olla üks esimesi kohti, kust tööandja sinu kohta infot otsib.

5. Jutusta lugu

Tööandja tahab näha, et sinu karjäär on järk-järgult arenenud ja kui sa soovid tõeliselt silma paista, jutusta oma karjääri arengust lugu. Too kaaskirjas välja tõusud ja mõõnad, millega oled pidanud sel teel silmitsi seisma. Võta seda kui lõbusat müügiartiklit, mille eesmärgiks on müüa sind ennast. Kindlasti maini ka seda, mida sina saaksid antud ettevõttele pakkuda. 

6. Loe oma CV ja kaaskiri läbi

Loe kõva häälega läbi oma CV ja sellega kaasnev motivatsioonikiri. Veendu, et see, mis on paberil kirjas, iseloomustaks sind ja kõlaks sinu moodi. Ära kasuta sõnu, mida sa tavaliselt ei kasuta. Pea meeles, et tööandja kutsub sind enne tööle palkamist ka vestlusele, seega kui sa oled CVs midagi kokku valetanud, siis vestluse käigus võib ta sellest aru saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles