Lihtne retsept emadepäevaks: sefiirikook Kirju Koer

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sefiirikook Kirju koer
Sefiirikook Kirju koer Foto: Ragne Värk

Ragne Värk on avaldanud uue kokaraamatu, mis viib maiustaja magusasse ja maitsetest tulvil koogimaailma. Nendel kookidel on üks lihtne eripära – raamatust leiab 30 magusatest toonidest tulvil koogiretsepti, mis valmivad küpsetamata. 

Küpsetamata koogid sobivad ideaalselt valmistamiseks algajatele, kuid ka neile, keda on koogivalmistamise pisik juba aastaid nakatunud. Kui soovid lihtsa vaevaga ja kiiresti mõnd magusat kooki, siis need koogi on just sinu jaoks loodud … ja otseloomulikult on sedalaadi koogid ideaalsed suviste ilmadega, sest pakatavad värskusest ja lihtsatest maitsetest!

Uuest kokaraamtaust «Küpsetamata koogid ehk lihtsad retseptid magusast koogimaailmast» on pärit ka siinne sefiirikook, mis sobib suurepäraselt emadepäeva pidulauale.

Tegemist on peaaegu klassikalise Kirju Koera koogiga, kuid lisaks muudele koostisosadele sisaldab see ka sefiiripadjakesi. Need lisavad koogile omapärast magusust ja õhulisust. Valmista kook tavapärase rulli asemel vahelduseks hoopis ümmarguse kujuga.

Sefiirikook Kirju Koer

8–10 tk

Valmistusaeg: 25 minutit + 3 tundi külmas

  • 300 g kaeraküpsiseid
  • 75 g suhkrut
  • 3 sl kakaopulbrit
  • 3 sl mandlilaaste
  • 75 g tükeldatud kuivatatud ploome
  • 75 g võid
  • 2 sl vedelat mett
  • 1 sl brändit
  • 50–75 g hapukoort
  • 175 g sefiiri
  • peale röstitud mandlilaaste

Purusta küpsised suuremateks tükkideks ja lisa segades järgmised neli koostisosa. Sulata potis või koos meega, vala juurde brändi ja lisa segades küpsisesegule. Nüüd lisa hapukoor ja just nii palju, et saad segatava massi. Kõige viimasena sega õrnalt juurde väiksemateks tükkideks lõigatud sefiir.

Pane mass küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm koogivormi ja lase jahedas vähemalt 3 tundi taheneda. Vahetult enne serveerimist puista peale röstitud mandlilaaste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles