Oksana Tanditi viis stiilisoovitust koolilõpetajatele

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Oksana Tandit

Moelooja Oksana Tandit soovitab koolilõpetajatel lähtuda oluliseks ürituseks rõivastuse ja jalanõude valikul oma isikupärast, aga ka julgeda erineda ning eelistada ühekordsele kiirmoele kvaliteetset Eesti disainerrõivast, mida hiljem veel aastaid erinevates stiilides kanda saab.

Tavapäraste lõpukleitide kõrval võiks kaaluda ka põnevaid alternatiive, mis rõhutavad kandja ainulaadset stiili ja ei jää kindlasti märkamatuks.

  1. Peokleidi asemel võiks mõelda hoopis trendikale jumpsuit’ile ehk kombinesoonile. Piduliku sündmuse puhul sobib hästi kvaliteetse siidi-elastaani segu, mis tagab rõiva istuvuse ja mugava kandmise, olles siiski üritusele kohaselt elegantne. Juurde võib kandja soovist lähtuvalt sobitada nii kontsakingad kui ka näiteks põneva Eesti disainibrändi Uncle Paul trendikad meestemoest inspireeritud jalatsid.

  2. Moodne ja samas klassikaline on ilma varrukateta pikk vest, kombineeritud kas pükste või vestiga samas pikkuses kleidiga.

  3. Meremehestiil on suvistel üritustel alati kindel pilgupüüdja. Trenditeadlik valik on näiteks kaptenistiilis kleit või kelmikas bukleekleit, rõhutatud mereteemaliste detailidega.

  4. Ajatult stiilne on naiste- ja meestemoe elementide kombineerimine, tuues näiteks smokingi elemente kleiti või minnes üritusele hoopis valge smoking-stiilis pintsakuga.

  5. Kleidi puhul võiks lähtuda sellest, et see ei oleks ostetud vaid konkreetse ürituse tarbeks, vaid ka edaspidi kantav ja erinevaid stiliseeringuid võimaldav. Stiilse ja luksusliku üldmulje jätavad lisaks kvaliteetsetele materjalidele ka ootamatud lõiked ja põnevad detailid, näiteks avatud selg ja stiililt sobiv disainerehe.
Foto: Oksana Tandit

Ka noormeestel soovitab disainer julgemalt pöörduda ekspertide poole, kes aitavad välja valida sobiva rõiva ning võimalusel kaaluda mõõtude järgi õmmeldud ülikonda. Hea alternatiiv on ka näiteks kandjale valmistatud stiilne pintsak või bleiser, mida saab pidulikumal üritusel kanda klassikalisemate pükstega, kuid mis sobitub suurepäraselt ka teksapükste ja sportlikuma stiiliga jalanõudega.

Lõpetamiste kuul ehk mais on võimalik Oksana Tanditi esinduspoes panna aeg kinni tasuta stiilikonsultatsiooniks ja individuaaltellimusteks. Kohapeal olemas ka disaineri värske kevadine minikollektsioon tema loomingu modernsetest klassikutest, mis mõeldud just lõpetajatele.

Fotod: Olga Makina, Kirill Gvozdev, Dmitri Gerasimov

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles