Meestemood: ellujäämisõppus lühikestes pükstes

Kristina Herodes
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Mõtus / Viru Keskus

Sooja ilmaga on nii kena vaadata neid riiete alt välja ilmunud pikki jalgu! Kuna palavus ei tee sugudel vahet, tahaks mehedki midagi kergemat selga ajada, ja õnneks on moelavadel marssivad lühikesed püksid kohe varnast võtta. Ent kas neid kahvatuid karvaseid koibi tõesti kõlbab maailmale näidata? Sõltub sellest, kus ja kuidas sa seda teed, spikker on siin.

Moemaailmas pole lühikeste pükste kandmine iseenesest mingi eriline julgustükk – kui soojakraadid seda soosivad, on tegu mõistliku ja praktilise valikuga. Paljudes kollektsioonides on olemas igati väärikad ja šikid põlveni ulatuvad püksid, mis näevad välja peaaegu nagu ülikonnapükste nooremad vennad ja passivad imehästi vabama pintsaku kõrvale. Suurepärane valik, et suunduda õhtusele üritusele, mere äärde jalutama, mõnusasse vabaõhukohvikusse tšillima…

Kuid enne kui lühikeste pükstega tööle lähed, tuleta meelde, kus sa töötad ja kellena. Kui esindad näiteks riiki, tegutsed õiguses või panganduses, oleks targem sääred peitu jätta. Aga kui su töö on loominguline, olgu meelelahutuse, turunduse, meedia, reklaami vallas, ning ametikoht selline, et sinna passib ekspressiivsus ja julgus, siis lase käia. Ning otse loomulikult sobivad lühikesed püksid suvisesse sündmustekeerisesse sukeldudes.

Eesti on õnneks tolerantne ja mõnusalt loominguline maa erinevalt paljudest muudest Euroopa riikidest või Ühendriikidest – seal ei passi välkuvad sääred ühele tõsiseltvõetavale meesterahvale kohe kuidagi. Meil võib mees kanda pea kõike, mida ta ise suudab välja kanda.

Lühikeste pükste sõbrad ja sugulased

Komplekti kokku panema hakates ilmselt üllatud, et see läheb üsna libedasti. Tea vaid, et vabama stiili poole kaldudes on õnnestuda lihtsam, ülemäärase ametlikkusega hoia parem ohutut pikivahet. Pintsak on hea valik, kuid see olgu vabam ja pehme joonega, kerged teksajakid, bomberid ja tuulepluusid sobivad samuti hästi. Särk vali pehmema kraega, kasuks tuleb linasegune kangas ja elurõõmsad mustrid, või tõmba selga hoopis T-särk või õhuke pullover.

Sokid ei, sokid jaa?

Kui pika püksi juurde kannab enamik mehi sokke hoolimata sellest, et trend neist loobuda soovitab, siis lühikeste pükste kasuks otsustades unusta sokid küll ära! Need on tõepoolest lausa keelatud. Kui ära harjud, on suvised hästi hingavad kingad ilma isegi mugavamad. Hea valik on näiteks loaferid, tekstiilist või perforeeritud nahast pealsetega vaba aja kingad või sportlikud jalatsid. Lisandeid valides tea, et lips on tavaliselt liiga range, selle asemel võta mängu sall. Päikeseprillid ja ehtedki toovad vaid stiilipunkte lisaks. Kirsile tordiks pane pähe kaabu – see väärt peakate on selgelt alakasutatud, kuid suurepärane aktsent, millega tervik põnevamaks muuta.

Mis saab karvadest?

Kui mees just aktiivselt jalgrattaspordiga ei tegele, on raseerimise temaatika talle enamasti sama võõras nagu hiina keel. Ja ongi hea! Olgugi et soorollid on tänapäeva maailmas juba omajagu segamini läinud, ei käsi ükski vägi mehel loobuda mees olemast. Ehk kogu looduslik karmus ja karusus kuulub asja juurde – olgu säärtel või või karvatihnik, maha ajada pole seda vaja ka lühikesi pükse kandes. Kui sinu unelm on aga meenutada kaunist plastmassi-Keni, siis võid ka sääred siledaks teha, keegi otseselt ei keela, kuid pigem on see kummaline kui cool.

Kas on veel mõni pidur peas, mis lühikesi pükse jalga proovimast takistab? Mis kuidas käib, on nüüdsest klaar. Olgu peale, iga asi tahab harjumist ning kõige parem näeb iga mees välja siis, kui ta oma rõivaid sundimatult kanda suudab. Nii et esimese tiiru oma moekates šortsides võid teha kasvõi koeraga kahekesi, et edaspidi jätkuks kuraasi ka seltskonda ilmuda.

Massimo Dutti õlgkaabu, Ray Bani aviaatoriprillid, H&Mi mereteemaline kaelakee, Montoni kaelasall, Baltmani pehme, voodrita pintsak, Mosaici linasegu särk, Baltmani viisakad šortsid, Uninoni loaferid, ABC King.  Fotod: moefirmad
Massimo Dutti õlgkaabu, Ray Bani aviaatoriprillid, H&Mi mereteemaline kaelakee, Montoni kaelasall, Baltmani pehme, voodrita pintsak, Mosaici linasegu särk, Baltmani viisakad šortsid, Uninoni loaferid, ABC King.  Fotod: moefirmad Foto: Moefirmad
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles