Hea nipp, kuidas hommikul kiiremini ärgata

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pole mingi saladus, et vesi mõjub kehale mitmel moel imehästi. Nüüd on teadlased kindlaks teinud, et vee abil saab hommikuti ka kiiremini voodist välja.

Nimelt viidi läbi uuring, mis näitas, et kui hommikul esimese asjana juua klaasike vett, siis see on kehale kõige parem äratus. Ärgates on kehas vedelikupuudus, sest viimati tarbisid vedelikke ju enne magama minekut, kirjutab Brit.co.

Rochesteri ülikooli teadlased on kindlaks teinud, et vedelikupuuduse tõttu muutub ainevahetus aeglasemaks, et vedelikke kinni hoida. Ka teised uuringud on tõestanud, et vee joomine on kasulik, kuid eriti tähtis on see just hommikuti. Vedelikupuuduse tõttu suureneb näiteks väsimustunne. Väga raske on tunda end energilise ja tähelepanelikuna, kui kehas pole piisavalt vedelikku, et normaalselt funktsioneerida.

Lisaks sellele stimuleerib külm vesi suus ja kurgus olevaid närvilõpmeid. See äratab omakorda kiiremini üles mõistuse ja sa ei ole enam nii loid kui enne vee joomist.

Seega kui tahad hommikul oma keha kiiresti ja mõnusalt üles äratada, joo klaasitäis külma vett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles