Soome kohus trahvis naist alastifoto postitamise eest

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis tehtud katsed näitasid, et mobiiltelefonide elektromagnetkiirgus mõjutas umbes kolmandikku katses osalenutest.
Eestis tehtud katsed näitasid, et mobiiltelefonide elektromagnetkiirgus mõjutas umbes kolmandikku katses osalenutest. Foto: SCANPIX

Soome kohus määras rahatrahvi naisele, kes jagas Instagramis fotot, kus üks teine naine oli alasti. Kohtu kinnitusel on selline tegu, kus paljastaval pildil olev inimene ei ole nõus foto jagamisega, tõsine kuritegu.

Umbes poolteist aastat tagasi postitas naine Instagrami alastifoto ühest teisest naisest. Sel Instagrami-kontol oli tol hetkel 747 järgijat ja kuigi foto laeti üles öösel ning eemaldati umbes pool minutit hiljem, on siiski võimalus, et seda võisid näha paljud, vahendab Yle.

Fotol olev naine kuulis sellest kokku kümnelt inimeselt, kaasa arvatud tema jaoks tundmatult mehelt. Sellest ohvrile piisas, et asi tõsiselt ette võtta ja lausa kohtu poole pöörduda.

Kohtunik otsustas, et antud juhtumi puhul on kõige paslikum karistus rahatrahv, samas nentis ta, et rahatrahv võib sellise juhtumi puhul olla suurem kui tavalise rünnaku puhul.

Antud juhtumis oli veel üks süüdistatav. Nimelt jagas seda fotot rakenduse WhatsApp vahendusel ka üks noormees, kes oli Instagrami pildist teinud kuvatõmmise. Ta saatis foto WhatsAppi abil kahele sõbrale ja jagas seda ka ühes väiksemas ühisvestluses. Noormehele aga karistust ei määratud, sest ta jagas seda fotot niivõrd väikese hulga inimestega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles