Neli kõige sagedasemat lahkuminekuviga

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kui suhe saab läbi, leierdame me sageli peas möödunud aegu ning mõtiskleme, miks kõik läks nii nagu läks. Kas ehk oleks saanud südamevalu kuidagi ära hoida? Kuidas liikuda edasi?

Veebiajakirjas Verily kirjutab autor Jenna Jonaitis, kuidas terapeudi abiga seljatas ta neli kõige sagedasemat viga, mida inimesed pärast lahkuminekut teevad.

  1. Sa arvad, et oleksid võinud suhte päästa. Lahku minnes veedavad inimesed palju aega mõeldes, kuidas oleks võinud erinevaid suhteprobleeme lahendada. Sa lased möödunud vestlusi aina ja aina vaimusilmast läbi, püüdes leida täpselt seda hetke, mil asjad läksid valesti. Tõenäoline aga on, et pole üht maagilist sõna või tegu, mida sa oleksid saanud teha, et asju paremuse poole pöörata. Suhte lõpp ei lasu ainult sinu õlul.
     
  2. Sa langed enesehävituslike mõtete küüsi. Kui suhe on lõppenud, kipuvad sageli pähe mõtted, et sa ei leia kunagi enam armastust ning sa ei oskagi olla hea partner. Lisaks süüdistad sa end ehk teisele osapoolele haiget tegemise eest. Enesesüüdistustel pole aga alust – sa oled inimene nagu iga teine, kes peaks teatud isiksusejooni parandama, kuid sinus on kindlasti palju head ja armastusväärset. Sa pole katki ja kohe kindlasti oled sa armastust väärt.
     
  3. Sa süüdistad ainult teist osapoolt. Sa võid olla karm nii iseenda kui eksiga, otsides pidevalt põhjuseid, miks ta eksis ning mida ta valesti tegi. Lase süümõtted vabaks – kõik, mis on olnud, on juba möödas. Sinu hinnangud minevikusündmustele pole alati kõige täpsemad ning sa võid mitte märgata teise osapoole nägemust asjadest.
     
  4. Sa keskendud liialt teiste inimeste arvamusele. Sinu sõpradel ja perel on kindlasti oma arvamus sellest, miks teie suhe vastu ei pidanud ning nad kindlasti jagavad seda ka sinuga. Aga ära keskendu sellele liialt – otsused on ainult sinu omad, elu on ainult sinu oma. Sa ei tea kunagi, miks teine inimene ütleb seda, mida ta ütleb – ning enamasti on selle põhjuseks ikka tema ise, mitte sina. Sa ei tea alati, millised on tema kogemused või mida ta parasjagu läbi elab. Lisaks tead ainult sina oma suhte kõiki detaile, seega teiste hinnangud ei tohiks omada liialt kaalu.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles