Parim aeg rabarberi söömiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rabarberimoos apelsinikoorega.
Rabarberimoos apelsinikoorega. Foto: Mihkel Maripuu

Et rabarber on imehea magusa koogi ja kisselli sees, kõlab kui tuttav laulurefrään. Epp Mihkelsi retsepte katsetades võite aga veenduda, et koos apelsinikoorega keetes saab sellest eksootilise varjundiga moosi juustu kõrvale ja vürtsidega segades erksa marinaadi grill-lihale.

Epp Mihkelsile, kes ise ja kaasautorina kirjutanud kokku üle kahekümne kokaraamatu, pole toidumaailmas väljakutset, mida ta ei söandaks vastu võtta. «Kui teema huvitab, siis süvenen ja pühendun ning küll siis ka kõik õnnestub, puudutagu see küpsetisi, köögivilju, muna, liha või kala,» naerab ta. Sestap on Epu käe alt tulnud raamatumenukidki igaüks ise ooperist: neist «Väike kringliraamat» oli küpsetamiskirega Eesti naiste seas pikka aega suur hitt ja «Ulukiroad» jõudis mõne aasta eest Tallinna toidumessil aasta kokaraamatu valimisel teisele kohale.

Rabarberiga on Epul umbes samasugused suhted. Pealegi – ühe esimese tärkajana aedviljapeenras see ju lausa kutsub noori varsi murdma ja krõmpsutama. «Mida nooremad varred, seda maitsvamad ja kasulikumad need organismile on,» ütleb ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles