Mitu aastat peaks enne abiellumist suhtes olema?

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Oleme kõik kuulnud ideaalsest paarist, kes armusid esimesest silmapilgust, abiellusid kohe ja nüüdseks on nad õnnelikult koos juba kümneid aastaid. Olgem ausad, see on pigem erand kui reegel. Kohtamine on ajas muutunud (aitäh, Tinder) ja sageli kuuleme, et tõenäoliselt ligi 50 protsenti abieludest lahutakse. Tekib küsimus, kas me peaksime järgima mingit kindlalt reeglistikku, et unistuste abielu püsima jääks?

Penni osariigi ülikool jälgis neljateistkümne aasta jooksul 168 vastabiellunud paari ja uuris nende rahulolutunnet, vahendab Verily Magazine. Uuringu tulemused näitasid, et paarid, kes olid enne abielu koos olnud keskmiselt 25 kuud, olid kõige õnnelikumad. Keskmiselt 18 kuud koos olnud paarid ületasid seitsme abieluaasta piiri, aga paljud lahutasid pärast seda.

Emory ülikooli uuring näitab, et paaridel, kes on enne abielu koos rohkem kui kolm aastat, on 39 protsenti väiksem tõenäosus lahutada kui neil, kes deidivad vähem kui aasta. Kokkuvõttes on kõige rahulolevamad need abielupaarid, kes ei kiirusta asja ametlikuks tegema.

Eksperdid ütlevad, et kõige parem oleks vähemalt üks kuni kaks aastat üksteist tundma õppida, enne kui sõrmused sõrme pannakse, kuid veel olulisem on sisemine valmisolek järgmist sammu astuma. Kas te olete rääkinud sellest, mida te abielust ootate ja kuidas te seda ette kujutate? Kuidas te plaanite lapsi kasvatate? Kuidas te konflikte lahendate? Need on vaid mõned küsimused, mida omavahel arutada. Maagilist numbrit, mis garanteeriks õnneliku abielu, ei ole olemas. Võtke lihtsalt aega, et üksteist tundma õppida ja koos elu kogeda. See on parim tee õnneliku ja pikaajalise abieluni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles