Suuremad infotahvlid pole huvi Pärnu naisteranna vastu vähendanud (1)

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu naisterand
Pärnu naisterand Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Uute, suurte ja neljas keeles infotahvlite paigaldamine ei ole inimeste huvi Pärnu naisteranna vastu vähendanud või jäävad need infotahvlid lihtsalt tähelepanuta, vahendab ERR.

Pärnud paigaldati naisteranda oluliselt suuremad infotahvlid, kus selgitatakse, et tegemist on ajalooliselt väljakujunenud piirkonnaga, kus naised alasti päevitavad ja tänatakse nende privaatsuse austamise eest. Samuti lasi linn 70 000 euro eest täita naisteranna ees asunud sonnid ja seal on nüüd väljakud pallimängude tarvis. Naisterand ise on nihkunud mõnevõrra muuli poole, aga päris kinniseks seda ala muuta ei saa, vahendas «Aktuaalne kaamera».

«Kui meil õiguskantsler 2011. aastal tegi selle ettekirjutuse, et naisteranda kui sellist ei tohiks olla, siis me päris sellega ei ole nõus. Me tõesti ei saa keelata rannas käimist, /.../ inimestele antakse lihtsalt teada, et siin võivad olla naised alasti ja me palume nende privaatsust austada. Kõik sõltub edasi nende meesterahvaste kasvatusest, kes siin ringi jalutavad,» rääkis Pärnu linnapea Romek Kosenkranius.

Loe edasi siit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles