Lahkumineku kaheksa reeglit

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Lorelei Mathias, kes on raamatu «Lahkuminekuklubi» autor, loetleb Female Firstis, mida lahku minnes teha ja mida mitte teha, et kogemus oleks võimalikult õpetlik, vähevalulik ja üleelatav.

Tee seda:

  • Pidutse. Alguses on kerge unustamine kõik, mida sa vajad. Käi sõpradega väljas, mine tööle kerge pohmelliga. Su kolleegid mõistavad.
  • Hoia sõprade lähedale. Ja praegu on su parimad sõbrad trubaduurid, kes on lahkuminekutest loonud hingeminevaid, aga julgustavaid lugusid, millega just praegu samastuda suudad. Leina läbi muusika!
  • Uju end õnnelikuks. Pea ees jahedasse vette sukeldumine on tõestatud tujuparandaja. Mine basseini!
  • Leia üles vana armastus. Mis oli see huvi või hobi, mille pidid suhtes olles kõrvale panema? Leia üles vana armastus ning tegutse, sest nüüd sa jälle saad!

Ära tee seda:

  • Lange tsüklisse. Pärast esimesi pidusid jäta alkohol kus see ja teine. See paneb sind end ainult halvemini tundma. Mingil hetkel saabub punkt, kus sa pead leppima, et sa tunnedki end mõni aeg kohutavalt. Võta see omaks, õpi ebamugavustundega elama.
  • Jälita eksi. Mida rohkem sa vaatad oma eksi pilti, seda rohkem sa temale mõtled. Sa ju tahad temast üle saada? Vii läbi digitaalne eksortsism – kustuta eks sõbralistist, paiguta kõik teie ühised pildid arvutis kausta «Mitte avada».
  • Lange tagasi. Varem või hiljem tabab meid kõiki lahkuminekugripp – sel ajal on eriti ahvatlev mõte sellest, et eks tuleb ja paneb sind end taas hästi tundma.
  • Torma pea ees uude suhtesse. Muidugi oleks tore taas armuda ning uue suhtega alustada. See on erutav ja põnev! Aga kui seegi suhe lõppeb, tabab sind justkui topeltkaotus – miks peaksid sa tahtma, et tunnetaksid kahekordset südamevalu. Hoia lõppenud ja uue suhte vahel piisav ajaperioo – mõni ütleb, et selleks tuleb lugeda üks kuu iga koosoldud aasta kohta.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles