Vaata ja naera: noor leiutaja teenib raha halbade robotite ehitamisega

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simone Giertz
Simone Giertz Foto: Ekraanitõmmis videost

Kasutute robotite kuninganna Simone Giertz on tragi ja hirmnaljakas leiutaja, kes teenib leiba sellega, et meisterdab kentsakaid roboteid ja näitab nii Youtube’is kui teles oma töö vilju. 

Simone on enda sõnul alati olnud väga ambitsioonikas ja sai koolis ainult viisi. Pärast kooli lõpetamist tundus talle, et igav kellast kellani töötamine röövib talt motivatsiooni ja nõnda tekkis tal mõte panna lõbus elu raha teenima, edastab Quartz.

Kõige esimesena postitas ta Youtube’i video oma äratuskell-masinast, mis äratab magaja kindaga pähe lüües. Naljakas video sai palju tähelepanu ja avas neiule nii mõnegi ukse. 

25-aastane rootslanna on nõnda vaimukas, et tema Youtube’i kanal on saanud pööraselt populaarseks. Lõbusast ajaviitest ongi kujunenud täiskohaga töö, raha teenib Simone peamiselt telesse videote tegemisega ning saadetes ja üritustel osalemisega. 

Rootsis leiutajal väga palju fänne ei olegi, aga ta on popp Hiinas, Jaapanis ja Brasiilias. Paraku leidub ikka neid, kellele jääb ette see, et ta on naissoost. See morjendab Simonet, kes tahaks, et inimesed tunnustaks tema tööd, mitte seda, et ta on naine, kes oskab leiutada. Negatiivsetele kommentaaridele üritab ta pikalt mitte mõelda. 

Tulevikus tahaks Simone Giertz ehitada suuremaid masinaid ja naljaga pooleks on üks tema unistustest ka kosmosesse pääsemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles