Üheksa inspireerivat tsitaati parimatest lõpukõnedest läbi aegade

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kohe ongi suvi käes! Paljud noortest on juba kooliukse enda järel selleks hooajaks sulgenud, aga nii mõnelgi on veel tähtis aktus ees ootamas.

Vaatame BuzzFeedi abiga, millised on kõige inspireerivamad tsitaadid parimatest lõpukõnedest läbi aegade.

Ira Glass: «Te olete rumalad. Te panete oma vanemaid enda pärast muretsema, nii nagu mina panin oma vanemaid muretsema. Te kahtlete oma valikutes. Te kahtlete oma suhetes, oma töökohas, oma sõprades, oma kodukohas ja oma erialavalikus. Te siunate end, et te üldse ülikooli läksite. Ja ma tahan teile öelda: see on täiesti okei, see on normaalne.»

Steve Jobs: «Te peate leidma, mida te armastate. See kehtib nii teie töö kui ka teie armastatute kohta. Töö võtab suure osa teie elust ning ainus viis tunda tõelist rahulolu, on teha tööd, millest sa usud: see on suurepärane. Ja ainus viis suurepäraselt töötada on armastada seda, mida sa teed. Kui te pole seda veel leidnud, jätkake otsimist. Ärge rahulduge keskpärasega. Nagu kõigi südameasjadega – küll te selle ära tunnete, kui olete selle leidnud.»

Denzel Washington: «Tuleb hetk, mil te ebaõnnestute. Leppige sellega – mingil hetkel jääte te kaotajaks. Te häbistate end, teil ei tule miski hästi välja. Selles pole kahtlustki. Kui te ei ebaõnnestu, siis järelikult te isegi ei püüa. Vahepeal on see parim võimalus välja selgitada, kuhu te teel olete.»

J.K. Rowling: «Teadmine, et pärast kukkumisi tõusete te targema ja tugevamana, tähendab, et te saate oma ellujäämise võimaluses igavesti ja alati kindlad olla. Te ei tunne end iial täielikult – või ei mõista oma suhete tugevust – kui ei teid või teie suhteid pole ebaõnn proovile pannud. See teadmine on tõeline kingitus.»

Oprah Winfrey: «Pole olemas sellist asja nagu ebaõnnestumine. Ebaõnn on vaid elu püüe meid teise suunda lükata. Õpi igast veast. Ning seejärel mõtle välja, mis on su järgmine õige samm.»

Conan O’Brien: «Kuna meil ei õnnestu kunagi saada iseenda ideaalversiooniks, siis just seetõttu olemegi me unikaalsed. See ongi see, mis meid defineerib. See pole kerge, aga kui te aktsepteerite oma ebaõnne ja käite sellega õigesti ringi, siis asi, mida te pidasite enne ebaõnneks, saab hoopis tõeliselt sügava eneseleidmise katalüsaatoriks.»

Stephen Colbert: «Proovige muuta maailma enda standarditele vastavalt heaks. See ei saa olema lihtne. Olge valmis, et minu põlvkond ütleb teile, et kõike ei saagi teha: rassipingete lahendamine, poliitika rahast eraldamine, maailma heitegaaside vähendamine. Meie ju teame, et seda ei saa teha – meie ju lõppeks oleme need, kes sellega hakkama ei saanud. Teie töö on tõestada, et me eksime.»

Amy Poehler: «Sa ei saa sellega üksi hakkama. Läbi oma ülejäänud elu navigeerides pead sa olema valmis koostööks. Teised inimesed ja teiste inimeste ideed on sageli sinu omadest paremad. Leia seltskond inimesi, kes esitavad sulle väljakutse ja kes sind inspireerivad. Veeda nendega palju aega ja see muudab su elu.»

Jim Carrey: «Mu isast oleks saanud suurepärane koomik, aga ta ei uskunud, et see on tema jaoks üldse võimalik. Seega tegi ta konservatiivse valiku ning selle asemel valis turvalise töö raamatupidajana. Kui ma olin 12-aastane, lasti ta sellelt turvaliselt ametipostilt lahti ning meie pere pidi tegema kõike, et ellu jääda. Ma õppisin oma isalt palju tähtsat, muuhulgas ka seda, et sa võid ebaõnnestuda selles, mida sa tegelikult teha ei tahtnudki. Seega võid sa ju sama hästi riskida ning püüda teha asja, mida armastad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles