Kasulikud nipid: suveks siidine ja karvavaba nahk!

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Pärast pikka ja külma talve on aeg eemaldada kehalt liigsed karvad ning tervitada siledat ja siidist nahka, mis suvekuudel oma hoolt vajab. Igal kehapiirkonnal on oma eripära, mida tuleks meeles pidada enne, kui hakatakse ebameeldivaid karvu eemaldama.

Bikiinipiirkond

Karvade eemaldamiseks bikiinipiirkonnast on esimene võimalus raseerimine, mille tulemusel ei kesta sile nahk kõige kauem, aga seda saab teha mugavalt kodus ja enamasti on see üsna valutu protsess. Selleks, et vältida raseerimisel tekkivaid sisselõikeid ja nahaärritust, võiks oodata, kuni nahk on duši all või vanniskäimisest vee mõjul pehmemaks muutunud, kirjutab Woman’s Day. Dermatoloog Christine Choi Kim soovitab kasutada niisutavat vahtu, kreemi või geeli, aga mitte seepi, mis võib nahka ärritada.

Teine võimalus on vahatamine. Bikiinipiirkonnas on tugevamad ja jämedakoelisemad karvad, mis muutuvad pidevalt vahatamise järel järjest peenemaks, sest karv tõmmatakse välja koos juurega. Sile tulemus on pikemaajalisem, ligikaudu kolm kuni kuus nädalat.

Jalad

Kõige harilikum viis on jällegi raseerimine. Iga paari päeva tagant (olenevalt karvakasvu tempost) saab terava žileti ja niisutava vahu, kreemi või geeliga üsna kena tulemuse. Lisaks sisselõigetele võib nahaärritus jalgadele tekkida ka riietest, näiteks liiga kitsad teksad või retuusid võivad põhjustada karvade sissekasvamist. Viimase vältimiseks soovitatakse jalgu üks kuni kaks korda nädalas koorida.

Kui su valulävi on kõrgem, võid proovida vahatamist, mille tulemusel püsivad jalad kolm kuni kuus nädalat karvavabad.

Kasutades jalgadel depilatsioonikreemi, ei tohiks seda peal hoida kauem, kui on pakendil ette nähtud. Karvaeemaldus toimub keemilise protsessi tulemusena, aga enne alustamist soovitatakse seda väikesel pinnal naha peal proovida.

Kaenlaalused

Kaenla all kasvavad karvad umbes 50 protsenti kiiremini kui jalgadel. See seletab, miks me ülepäeviti raseerija järele haarame. Selles piirkonnas tuleks hoolikalt žiletti iga tõmbe järel loputada ja et ei tekiks punaseid täppe ning nahaärritust.

Igakuise vahatamise tulemusel on võimalik saavutada püsivalt siledad kaenlaalused ilma, et peaks sellepärast iga päev muretsema. Kui sa ei ole kindel, et su kaenlaalune nahk vahatamist kannatab, küsi nõu oma nahaarsti käest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles