Kuus soovitust, millist vedelikku panna tervisliku smuuti sisse

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiivi.
Kiivi. Foto: SCANPIX

Vedelik, mille valid enda smuuti jaoks, võib tõsta smuuti toiteväärtust, anda magusa maitse ja isegi muuta selle vastupandamatult kreemjaks.

Kasutades smuuti põhjana erinevaid vedelikke anname enda kehale võimaluse kasutada palju rohkem erinevaid toitaineid. Jäädes smuuti põhja valmistamisel alati vaid sama vedeliku juurde, saab keha päevast päeva samu toitaineid. See võib küll hea olla, kuid miks mitte kasutada võimalust omastada erinevaid toitaineid, mis võivad töötada harmoonias teie eluviisiga?

Smuutid.ee pakub välja mõned valikud, mida tasub kasutada tervislike smuutide valmistamiseks.

Vesi on suurepärane valik, kui soovite lasta enda puu- ja juurviljadel enda eest rääkida. Vett on parim kasutada vastukaaluks pakse ja kreemjaid smuutisid andvatele puuviljadele, näiteks banaanile ja mangole. Teine suurepärane vee omadus? See on tasuta!

Mandlipiim on kreemja tekstuuri ja pähklise maitsega. See on laktoosivaba, maheda maitsega vedelik, mis pakub nii E-vitamiini, valku kui ka kiudaineid.

Kookospiim on mandlipiimaga sarnane alternatiiv piimatoodetele, mis on ideaalne ülimalt rikkalike ja luksuslike smuutide valmistamiseks. Kookospiim saab sageli tänu suurele rasvasisaldusele kriitika osaliseks. Kuid paljuski nagu mandlipiim, on see täidetud hea rasvaga. Tänu rasvasisaldusele ja E-vitamiini rohkusele on kookospiim juustele ja nahale väga hea.

Kookosvesi on vähese kalorisisaldusega, naturaalselt rasva- ja kolesteroolivaba ning kõrge kaaliumisisaldusega. Oma magusa maitsega on kookosvesi suurepärane põhi peaaegu igale smuutile, kuid eriti neile, mis vajavad veidike lisatud naturaalset magususust. Kookosvesi on kergem ja ei ole kreemjas nagu mandli- ja kookospiim, mis teeb sellest hea valiku smuutide jaoks, mis sellist rikkalikkust ei vaja.

Roheline tee võitleb nelja lääneriikides enam levinud terviseprobleemi vastu, milleks on vähk, südamehaigused, kaal ja diabeet. Selle saladus? Roheline tee sisaldab kõrget polüfenoolide kontsentratsiooni, mis on teatud liiki antioksüdandid. On teada, et need antioksüdandid noorendavad ka naharakke ja annavad teile selgema jume. Lihtsalt pea meeles tee varem valmis keeta, et see jõuaks maha jahtuda!

Värskelt pressitud mahlad maitsevad hästi ning lisaks pakuvad ka kasulikke antioksüdante, häid ensüüme ja hulganisti vitamiine. Pane tähele, et mahl suurendab smuutide suhkrusisaldust. Selleks tasakaalusta neid mõne puuviljaga, mis on madalama suhkrusisaldusega (marjad, rohelised õunad).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles