Neli ajatut Disney filmi, mis on liigutanud ka kõige karmimaid vaatajaid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bambi.
Bambi. Foto: General/

Mõned animafilmid on niivõrd liigutavad, et isegi täiskasvanud ei suuda tõsiseks jääda ja poetavad nii mõnegi pisara. Läbi aegade on Disney tootnud üsna mitu filmi, milles on olnud stseene, mis on paljusid mõjutanud ja pikaks ajaks meelde jäänud.

Toome teieni mõned Disney filmide stseenid, mis ei jäta kedagi ükskõikseks.

1. «Lõvikuningas»

Üldiselt on «Lõvikuningas» üsna tore ja armas film, kuid samas on selles filmis ka väga tõsiseid stseene, mis on ka täiskasvanuid nutma ajanud. Üheks neist on stseen, kus lõvipoeg Simba leiab oma isa surnult.

2. «Dumbo»

Ilmselt paljud mäletavad animafilmi, kus peategelaseks oli elevant nimega Dumbo. Selles filmis küll kurbi stseene pole, küll aga on seal üks üsna hirmutav stseen, kus süütu väike Dumbo jääb šampanjast «purju» ja näeb hallutsinatsioone. Lapsepõlves võis see stseen sind hirmutada, kuid nüüd tekib ilmselt küsimus, et kuidas üldse selline stseen lastefilmi jõudis.

3. «Bambi»

Kui rääkida Disney filmidest, mis on paljusid mõjutanud, siis ei saa üle ega ümber hirvepoeg Bambi seiklustest. «Bambi» anti välja juba 1942. aastal ja see on läbi aegade toonud laste teadvusse mõtte, et ühel päeval meie kõigi vanemad surevad. Mõnes mõttes võib seda võrrelda «Lõvikuningaga», ainult et Bambi jäi isa asemel ilma oma emast.

4. «Lumivalgeke»

«Lumivalgekese» filmis on üks hirmutavamaid stseene see, kus kuri kuninganna kasutab musta maagiat, et muuta end vanaks naiseks. Paljude arvates on see stseen filmis kordades mõjusam kui raamatus ja kuri kuninganna on lapsi hirmutanud juba alates 1937. aastast, kui see joonisfilm esmakordselt välja tuli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles