Vaata, millised värvid ja mustrid on sel suvel moes

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alanud suvehooaeg toob loodusest laenatud toonid ja motiivid, kus esile tõusevad sinised, oranžid, liivakarva beežid toonid ja valge erinevad varjundid ning jõulised lillemustrid. Kaubamaja ajakiri Hooaeg koostas ülevaate peamistest suvistest moesuundadest, mille juurde sobitatakse julgelt nii tosse, tenniseid, platvormsandaale kui ka rannaplätusid. 

«Suve tulekuga tõuseb ikka päevakorda merest inspiratsiooni saanud värvigamma ja triibuline muster,» rääkis Kaubamaja turundusdirektor ja ajakirja Hooaeg peatoimetaja Britta Ratas. «Sel aastal on aga seesama populaarne stiil saanud väikese uuenduse, mis tegelikult annab kogu teemale uue hingamise. Kui varem kombineeriti siniseid toone punastega, siis sel aastal on punastest värvidest saanud oranžid,» lisas Ratas. Jalatsimood jätkab mugavuse lainel, kleidiga kantakse nii tosse kui tenniseid ning moodsaimad sandaalid on sel hooajal platvormtaldadega. 

Suvises meestemoes on lubatud lühikeste pükste peal kanda oma lemmikpintsakut või stiilset triiksärki. «Kelle jaoks lühikesed püksid tunduvad natuke liiast või kui ametikohustused eeldavad formaalsemat riietust, võib sel suvel pikad püksid kas alt natuke üles keerata või vaadatagi pükste poole, mis ulatuvad napilt pahkluuni,» ütles Britta Ratas. «Jalanõud olgu mugavad, kas stiilsed tossud või pehmest nahast mokassiinid,» lisas ta.

Kaubamaja ajakirjas Hooaeg ilmus viis värskeimat suvetrendi.

Mere moodi sinine

Sinised värvitoonid on sama muutlikud kui meri ise – kord äkilised, mässavad ja kehtestavad, siis jälle rahustavad ja lõõgastavad. Sellepärast on selle suve trendikaim toon just sinine ja selle erinevad varjundid.

Õhtupäikese oranž

Suve hitt on just selline gamma, kus nii põletavad oranžid kui ka pleegitatud apelsinitoonid on kollektsioonidesse kantud ning neid tasub sealt välja noppida ja proovida. Soojad ja külluslikud värvid mõjuvad eriliselt hästi päevitunud jumega, mis ikka suvega kokku käib. 

Mustrimöllused õied

Julged, jõulised ja ekspressiivsed lillemotiivid kuuluvad moodsa naise suvisesse garderoobi. Isegi kui mustrimöll ei ole väga südamelähedane, toovad soojakraadid iseenesest õieliste isu peale. Sel hooajal võiks klassikalise romantilise kleidi asemel katsetada hoopis kostüümi. Meestemoe lemmikud on lillelised pintsakud, aga miks ka mitte pusad, särgid või hoopis lühikesed püksid. 

Liivateraline beež

Ihutooni värvigamma pole ilmselt kõige populaarsem toon garderoobis, sest praktilised mustad on enamiku ruumist enda alla haaranud. Seda enam tasub suvel avastada stiliseerimisel uusi võimalusi ning miks mitte proovida trendikaid beeže. Heledaid toone ei tasu ka härradel peljata. 

Pilvi paitav valge

Pealaest jalatallani valgesse riietuda tundub meie kliimas ainuvõimalik variant vaid suviti. Heledad kangad on nii romantilistes lõigetes kui ka puhastes minimalistlikes stiilides, kus kõige kroon on õhukeste materjalide kihiti kandmine. Meestemoes on eelkõige püksid, pintsakud ja suvejakid need, mida valge kandmisel eelistada − neid on hea kombineerida ka teiste värvidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles