Galerii: tutvu Ivo Nikkolo suviste moeehetega

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ivo Nikkolo peadisaineri ja kahekordse Kuldnõela laureaadi Eve Hansoni sõnul on Ivo Nikkolo Pre-Fall 2016 ehtekollektsioon saanud alguse lihtsatest igapäevastest leidudest, mis on veidi ootamatult saanud moeehte kuju. Inspiratsioon leiti moelooja sõnul muuseumidest, kus tihti kohtuvad kunst ja teadus, esteetika ja teadmised ning kus igapäevased esemed või nähtused on esitletud viisil, mis pakuvad tõelist meelenaudingut ning silmailu.  

«Ilma et pruugiksime seda näha või märgata, on iga ese või nähtus meie ümber omamoodi kunstipärane ja kaunis. Seepärast oleme tänavuste moeehete põhisümbolid justkui muuseas leidnud – suvised ja külluslikud marjakobarad, prisked sidrunid ning põneva struktuuriga kalaluud,» ütles Eve Hanson.  

Foto:
Foto: Foto: Baltika

Moeehete loomisel on eelistatud ausaid materjale. Suvine värvigamma on soe ja naturaalne, olles mõjutatud küpsete kirsside, sõstarde ja viinamarjade mahlakast ilust. Äratuntava käekirja poolest tuntud Ivo Nikkolo moeehete puhul ilmestavad Pre-Fall kollektsiooni ka naturaalsed värvid ning erinevad metallitoonid- ja materjalid. «Õigesti valitud moeehted raamivad välimuse tervikuks. Efektse ehte abil saad muuta kleidi või kostüümi päriselt enda omaks või panna selle elama,» tõdeb Eve Hanson.

Ivo Nikkolo moebränd loodi 1994. aastal ning see on saanud kahe kümnendi jooksul tuntuks kui üks unikaalsemaid ja kvaliteetsemaid kodumaiseid moemärke, mille pärandisse on läbi aegade panustanud erinevad andekad Eesti moeloojad, alustades Ivo Nikkolost kuni tänaste disainerite Eve Hansoni ja Britta Laumetsani. Ivo Nikkolo kollektsioonid on disainitud Eestis ja nende valmistamiseks on kasutatud Euroopa ja maailma tippkvaliteediga kangaid ning materjale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles