20 reeglit, mis muudavad su elu palju paremaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Igaüks meist elab teatud reeglite järgi, kuigi me ei pruugi seda teadlikult teha ega üldse mõelda nii, et meie elu kulgeb reeglite alusel. 

Psühholoogiaportaal Psychology Today tõi välja 20 reeglit, mida igaüks meist peaks järgima, sest need muudavad elu oluliselt paremaks.

1. Kanna huumorimeelt alati endaga kaasas. Vali sõpru, kelle huumorimeel on sinu omaga sarnane. Elus pole peaaegu ühtegi olukorda, kus ei oleks huumorist kasu.

2. Kui miski on pisaraid väärt, siis on see ka naeru väärt. Ürita igas olukorras mõelda veidi kaugemale sellest hetkest. Mõni asi, mis võib praegu sind endast välja ajada, võib tulevikus sind sootuks naerma ajada.

3. Teised inimesed ei hooli sellest, milliseid riideid sa kannad.

4. Ära ole nannipunn. Kui sa oled juba täiskasvanuks saanud, siis ära käitu enam nagu mõni ära hellitatud laps, see pole aktsepteeritav. Kui sa oled ärevil, hirmul või tunned end jõuetuna, siis sa ei pea oma käitumist muutma, sa pead hoopis muutma oma elu.

5. Ära valeta...

6. ...aga teatud olukordades on pisivaled lubatud. Näiteks kui sõbranna tutvustab sulle oma väikest last ja küsib sinult, kuidas ta sulle meeldib. Sellises olukorras tasuks alati naeratada ja sõbranna last kiita.

7. Ära kasuta passiivset kõneviisi. Ära ütle: «See asi saab tehtud». Ütle: «Ma teen selle ära.» Anna ka tähtaeg, mis ajaks sa mõne asja tehtud saad ja pea sellest täheajast kinni.

8. Teekond tippu võib olla libe ja puhata saab vaid mõnel lamedamal kivil. Kas sa jätkad ronimist või jääd kivile puhkama? Otsusta ja vali oma varustus vastavalt.

9. Armastus võib elu jooksul muutuda. 

10. Võim seisneb selles, kui suudad veenda rumalaid inimesi tegema intelligentseid asju ja intelligentseid inimesi tegema rumalaid asju. Seetõttu on võim ka ohtlik.

11. Sherlock Holmes on öelnud: «Töö on parim vastumürk kurbusele.» Usu teda.

12. Igaüks meist tahaks leida kiirtee, mis viib armastuse, rikkuse ja täiusliku kehakaaluni. Aga tõde on see, et keegi meist ei saa neid asju kiirustades. Nende nimel tuleb vaeva näha.

13. Kui sinu tutvusringkonnas on inimesi, kes pidevalt vinguvad ja ainult endast räägivad, siis ürita neile selgeks teha, et maailmas on veel palju muid jututeemasid.

14. Ole helde. Heldus on sügavamõtteline ning eeldab sinult lahkust ja empaatiat. 

15. Ainult keskpärased töötajad süüdistavad oma töövahendeid. Sinu nigelates töötulemustes ei ole süüdi su arvuti, halb telefonilevi, valitsus või keegi teine. Vastuta oma tegude eest.

16. Ela hetkes.

17. Sa saad alati pooleli jätta selle, mida sa parajasti teed.

18. Tee midagi kasulikku või naudi oma vaba aega. Ära mõtle tööle siis, kui oled puhkusel ja ära mõtle puhkusele tööl olles. 

19. Ära vaheta iseseisvust turvatunde vastu ilma, et sa oleksid teadlik, mida see endaga kaasa toob. Mugavustsoonis on küll mõnus olla, aga seal sa ei arene.

20. Ühel päeval sa sured. Aga kuni selle hetkeni anna endast parim, et elu kogu aeg nautida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles