Vanemate seas levinud käitumisviis seab lapsed tõsisesse ohtu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Värske uuring näitas, et need lapsevanemad, kes tegelevad sageli oma nutitelefonidega, seavad oma lapse ohtu. Nimelt on väikelastega juhtunud mitmeid õnnetusi või on lapsed napilt õnnestustest pääsenud, kuid vanemate tähelepanu on samal ajal olnud suunatud nutitelefonile.

Sellised faktid selgusid laste turvalisuse nädala raames tehtud uuringust, milles osales umbes 2000 lapsevanemat. Lastega juhtuvate õnnetuste ennetamise ühing hoiatas, et selle ajaga, mis lapsevanemal kulub näiteks tekstisõnumi lugemisele, võib laps uppuda või end põletada, kirjutab Huff Post.

«Tõsised õnnetused juhtuvad vaid sekunditega, sageli siis, kui me tegeleme muude asjadega ning nutitelefon on võimas tähelepanu röövel,» sõnas ühingu juht Katrina Phillips. «Seetõttu soovitame me perekondadel kodus olles nutiseadmed välja lülitada, sest see suurendab laste turvalisust.»

Lapsevanematelt uuriti sedagi, millal nad tavaliselt oma telefoni vaatavad. 85 protsenti vanematest ütles, et nad vaatavad telefoni kohe, kui see teeb häält või vibreerib. Selline käitumine jääb ka lastele külge ja seab nad ohtu. Nimelt tunnistasid mõned vanemad, et nende lapsed on näiteks nutitelefoni vaadates peaaegu sõitvale autole ette astunud. 

Phillips sõnas, et kuigi nutitelefonid on asjalikud abimehed ja aitavad vanematel näiteks lastega ühenduses olla, seavad need samas ka lapsi ohtu. Phillipsi juhitava ühingu eesmärgiks on informeerida lapsevanemaid ohtudest ja pakkuda nõuandeid, kuidas lapsi rohkem kaitsta. 

Loe kindlasti ka Katrina Phillipsi nõuandeid, kuidas oma lapsi erinevate ohtude eest kaitsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles